Üzerine oturarak 9 yaşındaki kuzenini öldüren obez kadın ömür boyu hapis cezası aldı

146 kilo olan Veronica Green Posey, ceza olarak üzerine oturduğu küçük kızın boğulmasına sebep olmuştu

Veronica Green Posey birinci derecede cinayetten suçlu bulundu 

Ceza olarak 9 yaşındaki kuzeninin üzerine oturarak ölümüne neden olan ABD’li obez kadın birinci derecede cinayetten suçlu bulunarak ömür boyu hapse mahkum oldu.

Florida eyaletinin Pensacola şehrinde 2017 yılında 146 kilo ağırlığındaki Veronica Green Posey, kuzeni Dericka Lindsay’ın üzerinde 5 dakikadan fazla oturarak boğularak ölmesine neden olmuştu.  

Dava süresince savcılar, küçük kıza kendisini evlat edinmiş olan ebeveynleri James ve Grace Smith ile kuzeni 66 yaşındaki Veronica Green Posey tarafından şiddet uygulandığını belirtti. Eyalet avukatı asistanı Amy Shea mahkemede yaptığı açıklamada, “(Grace Smith) yataktan kalkar kalkmaz bu çocukları dövmeye kararlıydı” ifadelerini kullandı.

Pensacola News Journal’da yer alan habere göre, 14 Ekim 2017’de küçük kızın annesi Grace Smith, Posey’i arayarak Dericka Lindsay ve 8 yaşındaki kız kardeşiyle başa çıkamadığından yakındı. Posey, yanına bir cetvel ve bir boru alarak ailenin evine gitti ve anne Smith’in kızı Dericka’ya şiddet uygulamasına yardım etti. Dericka mücadele edince Posey küçük kızın sırtına oturdu. Çocuk iki kez nefes almadığını haykırdı. Posey ayağa kalkınca Dericka’nın nefes almadığını fark etti ve ambulansı aradı. Otopside küçük kızın kalçasında da ciddi morarmalar tespit edildi.



Posey’in avukatı Michael Griffith, müvekkilinin Dericka’yı incitmek istemediğini, küçük kıza uygulanan şiddetten ebeveynlerinin sorumlu olduğunu iddia etti.

Ancak Cuma günü jüri tarafından karara bağlanan davada, Veronica Green Posey birinci derecede cinayetten suçlu bulundu.

Öte yandan baba James Smith çocuğa karşı şiddetten 10 yıl hapis cezası almıştı. Akıl ve fiziksel sağlığı yerinde bulunmadığı için yargılanmayan eşi Grace Smith’in ise ileriki bir tarihte hakim karşısına çıkabileceği belirtildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU