Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonominin çarkları tam güç dönmeye başladı

Rize Yusufeli Barajı açılışına katılan Erdoğan, "Tamamen mühendislerimizin ürünü olan eser, ekonomimize yılda 1,5 milyar lira katkı sağlayacak. 7 yılda kendini finanse ediyor" dedi.

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İhracatta, turizmde, ticarette çok güçlü gelişmeler bekliyoruz. Geleceğe ümitle bakmak için pek çok sebep var. Büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmaya dünden daha yakın ve kararlıyız.  Ekonominin çarkları tam güç dönmeye başladı" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden, Yusufeli Barajı 3 Milyonuncu Beton Dökümü, Bayburt Demirözü Sulaması, Rize Merkez ve Güneysu İlçeleri ile Taşlıdere Vadisi Islahı 5. Kısım Hizmete Alma Töreni’ne video konferans yöntemiyle katılım gerçekleştirdi.

"Rahmetli Demirel siyasetini baraj üzerine kurmuştur"

"Bizi yolumuzdan alıkoyacak hiçbir engel görmüyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin kalkınma mücadelesinde barajların sembolik bir önemi vardır. Bu ülke yıllarda Allah'ın lütfu olan suların topraklarından akıp gitmesini seyretmiştir. Tarım arazileri susuzluktan çatlarken, şehirler susuzluktan kavrulurken yağışta su her şeyi önüne alıp götürürken biz kendi insanımızın değerlerine savaş açanlarla uğraşıyorduk. Baraj inşaası bu geri kalmışlıktan kurtuluş mücadelesinin sembolüydü. Rahmetli Adnan Menderes'in önem verdiği konulardan birisi baraj konusu olmuştu. Rahmetli Demirel de siyasetini baraj üzerine kurmuştur. Erbakan Hoca'da da özel bir önemi vardır. 585 yeni baraj ilave ettik. 2003'ten öne ülkemiz toplam 105 adet hidroelektrik santrali inşa edebilmişti.18 yılda 576 hidroelektrik santralini daha ülkemize kazandırdık. 228 gölet sayısına 329 adet daha ilave ettik. 89 içme suyu varken 247 ilave tesisi daha milletin hizmetine sunduk"

GAP proesinin önemli bir bölümünün AK Parti döneminde inşa edildiğini hatırlatan Erdoğan, "Barajla birlikte, yollar, köprüler, menfezler, tüneller ve yeni Yusufeli İlçemiz inşa edildi. Burada adeta yepyeni hayat alanı kuruluyor. Kontrolüne gittiğimizde bu eser nadide ve dev bir eser" sözlerini kullandı.

Yusufeli Barajı’nın 7 yılda kendini finansa edeceğini belirten Erdoğan, barajın Türkiye bütçesine yıllık 1,5 milyar lira katkı sağlayacağını ifade etti.

Erdoğan'ın talimatıyla butona basılıp beton dökümü gerçekleşti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU