Hakan Gülseven ve Taylan Kulaçoğlu gözaltına alındı

Gazeteci, yazar Hakan Gülseven ve "İsimsizler Hareketi" kurucusu Taylan Kulaçoğlu sosyal medya hesaplarından gözaltına alındıklarını duyurdu

Independent Türkçe'nin “Türkiye'den Sesler” bölümüne yazılarıyla katkı veren gazeteci Hakan Gülseven, Twitter hesabından yaptığı açıklamada gözaltına alındığını duyurdu. 
 


İsimsizler Hareketi kurucusu Taylan Kulaçoğlu da Gülseven’den yaklaşık iki saat önce gözaltına alındığını Twitter’dan duyurmuştu. gazeteTAMAMcom sitesi yazarı Kulaçoğlu, Ayvalık'taki evinde gözaltına alındı. 
 


RedHack soruşturması kapsamında 2013 yılında iki kez gözaltına alınan, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenmesi sonrası gözaltına alınmıştı. 

Sabah Gazetesi’nde 10 Mayıs’ta yayınlanan “‘İsimsizler’ Provokasyonu! Türkiye’de kargaşa çıkarmak istiyorlar” başlıklı yazıda Taylan Kulaçoğlu’nun “İsimsizler Hareketi” adı altında Twitter’da bir hesap açtığı belirtilerek “ İsimsizler Hareketi, TT listesi belirlemek, sosyal medyada düşüncelerine uygun olmayan hesapları hedef seçmek gibi faaliyetlerinin yanı sıra provokasyon içerikli tweet yani iletiler atarak Türkiye’de kargaşa çıkarmak ve manipülasyon yapmayı hedefleyen paylaşımlar yapıyor” denilmişti. 

Taylan Kulaçoğlu ise bu habere “Düğmeye basılmış çünkü damarlarına basılmış” diyerek tepki göstermişti:
 


Taylan Kulaçoğlu’nun gözaltına alınmasını Twitter hesabından eleştiren Hakan Gülseven “Taylan’ı tutabilecekleri en ufak bir gerekçe yok; daha öncekiler gibi. Bırakmak zorunda kalacaklar. Ama şu an devlet bize diyor ki, “Ben Sevda Noyan’ın, Fatih Tezcan’ın devletiyim.” Mesaj tam olarak budur. Mesaj gözaltısıdır bu” demişti. 
 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU