Fenerbahçe'nin genç transferi İsmail Yüksek: Yetenekli, adam eksiltmede başarılı ve şut özelliği de çok iyi

Fenerbahçe, Gölcükspor'dan genç futbolcu İsmail Yüksek'i transfer etti. İsmail'in Gölcükspor'daki teknik direktörü Ömer Uzuner, genç futbolcunun çok yetenekli olduğunu belirterek, "Oradaki atmosfere uyum sağlarsa formayı giyeceğini düşünüyorum" dedi

İsmail Yüksek / Fotoğraf: Instagram

Fenerbahçe Kulübü, Gölcükspor'da forma giyen 21 yaşındaki orta saha İsmail Yüksek'i kadrosuna kattığını dün duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti: 

Kulübümüz, genç değerlere yatırım yapma hedefi çerçevesinde Gölcükspor’da forma giyen ve birçok Süper Lig ekibinin de hedefinde olan İsmail Yüksek’in transferiyle ilgili hem kulübü hem de kendisiyle anlaşmaya varmıştır. Futbolcumuza şimdiden kulübümüze hoş geldin diyor ve çubuklu forma altında nice başarılar diliyoruz.

 

 

Fenerbahçe'nin yeni transferi İsmail Yüksek'i eski hocası Sadi Tekelioğlu, Gölcükspor Başkanı Hüseyin Çardak ve Gölcükspor Teknik Direktörü Ömer Uzunoğlu, katıldıkları YouTube canlı yayınında L1 Üçgen'e anlattı. 

İsmail'in eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, Gölcükspor'a gitmesinin nedeninin genç futbolcu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

Önce idmanda sonra müsabakada gördüm. Gerçekten çok değişik bir oyuncu görünce buradan hem birşeyler başarırız hem de oyuncu çıkarırız düşüncesiyle teklifi kabul ettim. Tercih sebebimin büyük bir bölümünü İsmail oluşturdu. 1,84'lük boyuna rağmen inanılmaz çabuk. Oyunu okuması yönüyle kafası daima hava. Topları çok iyi.

 

Ali Koç - Hüseyin Çardak - Gölcükspor.jpg
Ali Koç - Hüseyin Çardak / Fotoğraf: Gölcükspor

 

Gölcükspor Başkanı Hüseyin Çardak ise İsmail'in çocukluktan beri iyi bir Fenerbahçeli olduğunu belirterek, küçük yaşlarda sarı-laivertli takımın kadrosu yazılırken önce kendi ismini yazdığını, tranfer teklifi gelince de kendisini arayarak ricada bulunduğunu kaydetti.

İsmail'in sezon başından beri takip altında olduğunu aktaran Çardak, Fenerbahçe'nin yanı sıra oyuncuya Antalyaspor'un ciddi teklifi olduğunu Trabzonspor'un da scout ekibi aracılığıyla oyuncuyu takip ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

Sonra Fenerbahçe devreye girdi ve sonuna kadar bırakmadı. iki taraf içinde hayırlı olsun. 500 bin lira, Topuk Yaylası'nda iki kamp ve bazı ekstralar karşılığında anlaştık. 

 

İsmail Yüksek 1- Instagram.JPG

Fotoğraf: Instagram

 

Gölcükspor Teknik Direktörü Ömer Uzuner ise İsmail'in futbolculuğunun yanı sıra çok sağlam bir karakterde olduğunu ve transferi sonrası çok mutlu olduklarını bildirdi.

3. Lig'den "Üç Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi kulüplere oyuncu göndermenin zor ama gurur verici olduğunu aktaran Uzuner, İsmail'in oyun yapısını şöyle anlattı:

İsmail'i oyun yapısı olarak Sivassporlu Mert Hakan Yandaş'a benzetiyorum. Çok yetenekli, adam eksiltmede çok başarılı, iki ayağını da kullanabiliyor ve şut özelliği çok iyi. Ayrıca ofansif bir yapıya sahip olmasına rağmen, defansif olarak da tam bir takım oyuncusu profili çiziyor. Oradaki atmosfere uyum sağlarsa formayı giyeceğini düşünüyorum. 

 

İsmail Yüksek 3- Instagram.JPG
Fotoğraf: Instagram

 

İsmail Yüksek kimdir?

Göçmen bir ailenin çocuğu olarak 26 Ocak 1996'da Bursa İznik'te doğan İsmail Yüksek, henüz 6 yaşındayken Bursaspor altyapısına kaydoldu. 

İsmail, daha sonra sırasıyla Bursa Merinosspor, Yeşil Bursa, Yıldırım Belediyesi Spor ve Bursa Yıldırımspor formalarını giydi.

Tarihler 26 Ağustos 2018'i gösterdiğinde İsmail, kaderinin değişeceği Gölcükspor'a bedelsiz olarak transfer oldu.

Geçtiğimiz sezon TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Gölcükspor ile ilk maçına 2 Eylül'de 2-1 yenildikleri Diyarbekirspor karşısında çıktı. 

 

İsmail Yüksek - Instagram.JPG
Fotoğraf: Instagram

 

2018-19 sezonunda 1'i Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplamda 23 maçta forma giyen genç oyuncu, 1 gol ve 2 asist kaydetti.

Gölcükspor'daki asıl çıkışını ise bu sezon yaptı.

Kırmızı-siyahlı formayla 2019-20 sezonunda ilk maçına Altındağ Belediyespor karşısında çıkan İsmail, ilk golünü ise ligin 6. haftasında Pazarspor'a karşı attı.

Bu sezon takımıyla 27 kez saha çıkma başarısı gösteren İsmail, 8 gol ve 1 asistlik performansıyla Süper Lig ekiplerinin dikkatini çekti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU