Ümit Özat: Sarışın olup küpe taksaydım, Fenerbahçe'nin Maldini'si olurdum

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ümit Özat, sarı-lacivertli kulüpten ayrılırken bir gün teknik direktör olarak geri döneceğinin sözünü verdiğini söyledi

Ümit Özat / Fotoğraf: AA

Uzun yıllar Fenerbahçe'de oynadıktan sonra teknik direktörlük yapan ve şu an Bosna Hersek'in Celik Zenica takımını çalıştıran Ümit Özat, Fotomaç gazetesinin Instagram hesabında katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. 

"Avrupa'nın neresine giderseniz gidin bir sistem var" diyen Ümit Özat, "Başka ülkelerde bir kulübün sistemine uyum sağlayınca başarılı olabiliyorsunuz. Guordiola, Barcelona'da Şampiyonlar Ligi şampiyon oldu ama Bayern Münih'te Şampiyonlar Ligi'ni alamadı" değerlendirmesini yaptı. 

Ümit Özat, Türkiye'deki şartların yabancı teknik direktörlere etkisiyle ilgili şu yorumu yaptı: 

Klopp, Guardiola, Mourinho; Türkiye'ye gelse aynı imkanları veremeyeceğin için, başarılı olmazsa hüsran olacaktır. Avrupa'da başarılı olmuş hocalar Türkiye'ye geldiğinde aynı imkanları veremediğin için başarı olamıyorlar, sonra fazlasını alıp gidiyorlar. 

"Galatasaray'ın kulüp yapısı örnek olmalı"

Uzun yıllar Fenerbahçe'nin kaptanlığını yapan Özat, ezeli rakipleri Galatasaray'ın kulüp yapısını örnek göstererek, "Galatasaray'ın kulüp yapısı herkese örnek olmalı, hocasının arkasında sürekli oluyorlar. Fatih Hoca'dan sonra Lucescu geldiğinde şampiyon olamadı ama hocanın arkasında durdu ve başarılı oldu" şeklinde görüş belirtti. 

"Zaten çirkin bir adamım ama..."

Fenerbahçe'de oynadığı dönemde 3 asist yaptığı maçlardan sonra bile "Fenerbahçe'de sol bek sıkıntısı var" eleştirilerine maruz kaldığını dile getiren Özat, şu ifadeleri kullandı:

Zaten çirkin bir adamım ama sarışın olsaydım, küpe taksaydım Fenerbahçe'nin Maldini'si olurdum. 

"Galatasaray'ı yenelim de ligde şampiyon olmasak da olur" düşüncelerini bırakmamız lazım. Sen 96'da Galatasaray'ı 4-0 yendin ama Galatasaray gitti şampiyon oldu, keşke yenemeseydin de sen şampiyon olsaydın.

Fenerbahçe'nin bir sportif aklı olması gerekiyor, o kadar stoper aldın ama hala Jailson oynuyor. 32 yaşında gönderdiğin Emre'yi 36 yaşında futbolcu olarak geri alıyorsun.

Fenerbahçe'nin forması zaten 2 puan, 1 puan da oyuncu alamıyorsa zaten bıraksın gitsin. Fenerbahçe 2 puan ortalaması ile oynayamıyorsa takımda bir problem var.

Ben Fenerbahçe'de bir yerlere Ümit olarak, kaptan olarak gelmemeliyim. Ben orayı hak ederek gelmeliyim. Fenerbahçe'den ayrılırken, 'Bir gün Fenerbahçe'de teknik direktör olarak görev yapacağım' diye söz verdim ama bakalım.

2001'de Gençlerbirliği'inden Fenerbahçe'ye 500 bin euro bedelle gelen Ümit Özat, 6 yıl sarı-lacivertli takımda oynadıktan sonra Köln'e transfer oldu.

Fenerbahçe'de 2003-04, 2004-05 ve 2006-07 sezonlarında Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Özat, oynadığı 213 müsabakada takımına 12 gol ve 34 asistlik katkı sundu. 

Futbolu bırakmasının ardından ilk teknik direktörlük deneyimini Ankaragücü'nde yaşayan Özat, Manisaspor, Elazığspor, Boluspor, Samsunspor, Mersin İdman Yurdu, Gençlerbirliği, Giresunspor ve son olarak Adana Demirspor'da görev almıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU