Önce Şenol Güneş ataması,sonra istifa kararı: Demirören bıraktı

Yıldırım Demirören TFF'nin olağanüstü toplantısının ardından görevinden istifa etti. Demirören'in istifa sebebi iddaa ihalesini kazanması

Yıldırım Demirören (Fotoğraf: AA)

Bugün olağanüstü gündemle toplanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu toplantısında, TFF Başkanı Yıldırım Demirören istifa etti.

Ortak bir girişimle iddaa ihalesine teklif veren ve ihaleyi kazanan Demirören'in istifa edip etmeyeceği merak ediliyordu. Demirören istifa kararını yaptığı yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Demirören açıklamasında, "26 Şubat 2012'den beri sürdürmekte olduğum TFF Başkanlığından İddaa, Misli.com'un, Demirören Holding bünyesine katılımından ve sözleşmelerin devri yasal olarak tamamlandığından dolayı görevimden istifa ediyorum. Bugüne kadar şerefle ve gururla taşıdığım bu Milli görevi, Türkiye ve dünya kamuoyunda tartışmalara mahal bırakmamak ve gölge düşürmemek gerekçesiyle bu kararı almış bulunmaktayım" dedi.

Yedi yıl boyunca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Demirören, "Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerinden ve güveninden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım Demirören 2012'den bu yana TFF Başkanlığını yürütüyordu.

Demirören istifa kararını duyurmadan hemen önce Şenol Güneş'in 1 Haziran 2019 itibariyle Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevine getirildiği açıklanmıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU