Trabzonspor Teknik Direktörü Çimşir: İki kulvarda da şampiyon olacağımıza inanıyorum

Bordo-mavili kulübün teknik direktörü Hüseyin Çimşir, "Biz haziran ayının ilk haftasında lig başlayacak şekilde plan yapıyoruz. Liglerin oynanmasından, bu sezonun tamamlanmasından yanayız ama tabii burada da önemli olan sağlık, insanların sağlığı" dedi

Hüseyin Çimşir / Fotoğraf: AA

Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere iki kulvarda da şampiyonluğu göğüsleyeceklerine inancının fazla olduğunu söyledi.

Hüseyin Çimşir, bordo-mavili kulübün Twitter hesabından paylaşılan videoda yaptığı açıklamada, Trabzonspor'da beklentilerin büyük olduğunu belirterek, "Bu beklentilerin karşılığında hele de benim gibi teknik direktörlüğe yeni başlamış kişilerde süreç biraz sıkıntılı olabiliyor. Zaman zaman zorlandığım günler oldu. Özellikle bunun üstesinden gelebilmek için motivasyonumu yukarı çıkarmak için bayağı bir uğraş verdim. Bu konuda kafam rahat bir şekilde bu süreci tamamladığımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

 

 

Puan kaybettikleri maçlardan sonra üzüldüğünü ifade eden Çimşir, "Özellikle Gaziantep, Başakşehir maçında kaybettiğimiz puanlar belki bizden kaynaklanmayan hakem hatalarıyla beraber gelinen bir süreç vardı. Sonuca etki eden kararlar olduğunu düşünüyorum ve bu maçlarda alınacak puanlar bize yazılsaydı, şu anki puan sıralaması çok daha farklı olabilirdi" değerlendirmesinde bulundu.

"Haziran başına göre plan yapıyoruz"

Çimşir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyle mücadele kapsamında ertelenen liglerin başlamasıyla ilgili şöyle konuştu: 

Bu süreçle alakalı sadece elimizde tavsiye kararı gibi bir şey var. Haziran ayının ilk haftasında ligin başlayabileceğiyle ilgili bir söylem var. Biz haziran ayının ilk haftasında lig başlayacak şekilde planlamamızı yapıyoruz. Yarın farklı bir şey gelir onu bilmiyorum. Liglerin oynanmasından, bu sezonun tamamlanmasından yanayız ama tabii burada da önemli olan sağlık, insanların sağlığı.

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki hedeflerine ilişkin de Çimşir, "İki kulvarda da şampiyonluğu göğüsleyeceğimize ilişkin inancım oldukça fazla. İkisinde de kupanın favorilerinden biriyiz. Ben geldiğimden beri aynı şeyi söylüyorum. Oyuncu grubuna inancım sonsuz. Sahada problem çözebilen oyuncu sayımızın fazla olması, bu şampiyonluğa hasret hem oyuncu grubu hem bir camia var. Hem onların enerjisi hem bizim sahadaki coşkumuz, isteğimiz, arzumuz bu süreci belirleyecek. Ben kalan 8 haftada istenen, arzulanan hedefe iki kulvarda da ulaşacağımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu.

 

Hüseyin Çimşir - AA3.jpg
Hüseyin Çimşir yönetimindeki Trabzonspor, Süper Lig'de 53 puanla zirvede yer alıyor / Fotoğraf:  AA

 

Kulübe gelen ilginç mektup

Çimşir, kulübe birçok kişiden mektuplar geldiğini paylaşarak, "onu niye oynattın, bunu niye oynatmadın" şeklinde eleştiriler yapıldığını dile getiren genç teknik direktör, şunları söyledi: 

Başakşehir maçında 90 küsur yaşındaki bir amcadan mektup geldi. 'Visca'ya önlem al, bir tane akıllı oyuncunu ona beraber ver' diye yazmış. Böyle çok mektup geliyor. Doğru eleştiri olursa rahatsız etmez, benim neler yaptığımı, düşündüğümü saha içinde anlayıp eleştiri varsa ona saygı duyuyorum.

"Sörloth, Başkan tarafından söylendi"

Çimşir, Norveçli oyuncu Sörloth'un transfer döneminde kendilerine Başkan Ağaoğlu tarafından söylendiğini belirterek, "Böyle oyuncu var, bakar mısınız; nedir, ne değildir, dedi. Biz de baktık, inceledik olumlu rapor verdik. 2-3 gün transfer sürecinden sonra takıma katıldı. İnandık kulüp olarak teknik ekip olarak takımın içine kattık. O da sağ olsun bizi mahcup etmedi. O da ciddi anlamda kulübe, takıma katkı yaptı. Kişilik, karakter oyuncu olarak çok üst düzey. Onunla olmaktan, çalışmaktan son derece mutluyuz" diye konuştu.  

 

Hüseyin Çimşir - AA1.jpg
Trabzonspor, Hüseyin Çimşir'le çıktığı 13 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik aldı / Fotoğraf: AA

 

"3-5 yıllık Trabzonspor'u oluşturacak kadro"

Kulüplerin çoğunun oyuncunun kariyerini satın aldığını belirten Çimşir, şunları kaydetti:

Biz de maalesef kulüplerin çoğu kariyer satın alıyoruz. Oyuncuların geçmişinde yaptığı performansı baz alarak kulübe katıyoruz. Önemli olan potansiyelini satın almak. Yıldız oyuncuya karşı, yıldız olmaz değil. Kulüpler ticarethane gibi oyuncu ürününü pazarlayabilmesi için isimli oyuncuya da ihtiyaç var. Önümüzdeki yıl ile ilgili, 1 yıllık değil 3-5 yıllık bir Trabzonspor oluşturabilecek oyuncuları buraya katabilmek istiyoruz. Bunu Sayın Başkan ve yönetimle paylaştım. Yaşı biraz aşağı çekme, daha potansiyeli olan çıkışa ihtiyacı olan oyuncuları buraya katabilmek, araştırmamız o yönde.

 

Hüseyin Çimşir - AA2.jpg
Hüseyin Çimşir, daha önce Ünal Karaman'ın yardımcılığını yapıyordu / Fotoğraf: AA

 

Trabzonspor'da Ünal Karaman'ın görevden ayrılmasının ardından 2 Ocak'ta takımın başına getirilen Hüseyin Çimşir, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 13 müsabakada görev aldı.

Söz konusu maçlarda 9 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden Çimşir'in talebeleri, yenilgi yüzü görmedi.

Çimşir yönetimindeki Trabzonspor, 13 maçta rakiplerine 36 gol atarken, kalesinde 13 gol gördü.

Trabzonspor, en son 26. haftası oynanan Süper Lig'de topladığı 53 puanla averajla zirvede yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU