Derbi öncesi iki başkan ortak yayında buluştu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Vodafone Park’ta Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüp televizyonlarının ortak yayınına katıldı. Her iki başkan da dostluk mesajları verdi

Ali Koç (solda) ve Fikret Orman (sağda) düzenledi (Fotoğraf: www.bjk.com.tr)

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında oynanacak derbi öncesinde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Vodafone Park'ta düzenlenen ortak yayında bir araya geldiler.

Ortak yayında konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç “İlk kez böyle bir şey yapıldı. Öncelikle başkana ve herkese teşekkür ederiz. Böyle bir fikir oluştu başkanla konuştuk. Başkasının fikriydi ama neden kendi televizyonlarımızda yapmıyoruz dedik. Bu durumda iyi ettik. Gelecek açısından önem teşkil eder. Diğer maçlarda da bu gibi yayınları yapabiliriz. Hep ebedi dostluk diyoruz. Bunu hareketlerimiz ve söylemlerimizle desteklemek gerekiyor. Son dönemde futbolda şiddet, nefret gibi söylemler toplumumuza fayda sağlamıyor. Sahaya çıktığımızda kora kor rekabet olacak. Sahaya çıkıp kazanacağız, buraya kazanmaya geldik. Sahada olan sahada kalır. Saha dışında olan her şeyde hepimizin olumlu örnek olması lazım. Son dönemde basınımızda olumsuzluklar öne çıkartılıyor. Ben bu açıdan beraberliğimiz ve birlikteliğimizi canlı yayında burada bu mesajları verebilmek çok önemli” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Çağ dışı uygulamaları kaldırdık”

Futbolun toplumu ayrıştırmaması, kardeşliği yansıtması gerektiğini belirten Koç, “Seçildikten sonra taraftara söylediğim bir şey var kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmayın. Sırf bu açıdan yola çıkarsak bir çok şeyin önüne geçeriz. Küfürsüz stat projemiz var ve ciddi şekilde mesafe aldık. Bugünlerde Türkiye’ye gelecek. Bizim ilk derbi maçımız kendi stadımızda Beşiktaş ile oldu. Biz orada bazı uygulamaları kaldırdık. Bence çağ dışı olan uygulamalar. Maçtan sonra rakip takım taraftarları uzun bir süre tribünde kalıyorlar, yüksek sesle hoparlörle müzik yapılıyor, sular kesiliyor ve tuvaletler kapanıyordu. Biz bunları kaldırdık. Bunu da kimseye de söylemedik" ifadelerini kullandı.

“Eskiden hem ev sahibi hem misafir olarak gelirdik”

Fenerbahçe taraftarına teşekkür eden Koç, “En kötü günümüzde arkamızda duruyorlar. Bizim bu talihsiz gidişatımız dönecek, inşallah bu akşam döner. Artık bu sezonu da önümüzdeki sezonun planlanması için kullandık. Taraftarlar arkamızda olduğu müddetçe her zaman Fenerbahçe bir adım öndedir. Herkes kendi taraftarını güzel sözlerle över anlatır bir duruşu vardır. Biz bu statta büyüdük. Eskiden hem ev sahibi hem misafir olarak gelirdik. Bugün Türkiye ve Avrupa’ya baktığımız zaman en yeni statlara sahip ülke. Futbolda birçok alanda çok gerideyiz. Stat konusunda çok ilerideyiz. İki kulüp var ki kendi statlarını yapan kulüpler onlar Beşiktaş ve Fenerbahçe, bundan daha önce Aziz Yıldırım’ın yaptığı şeyler Türkiye’deki statlara ilham olmuş projeler” diye konuştu. 

Fikret Orman: Bu maçlar gazozuna bile olsa önemli maçlardır

Sporda dostluk mesajları vermek adına bir araya geldiklerini ifade eden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da “Öncelikle Ali Başkan’a ve ekranda görünmeyen yönetim kurulu arkadaşlarımıza stadımıza hoş geldiniz diyorum. Nezaket gösterdiler. Bu bir spor müsabakası. Bu maçlar gazozuna bile olsa önemli maçlardır. Bizler takımı motive ederiz, onları maça hazırlarız. Maç zamanı geldiğimizde bir taraftar gibi seyretmekten başka bir şey yapamayız. Biz de Ali Başkan gibi kazanan taraf olmak istiyoruz. 21.00 itibarıyla söz futbolcu ve teknik kadrolarda olacak. Ben hayatımda rahat bir derbi hiç göremedim. Zor bir maç olacak. Sonucunda futbolun konuşulduğu, pozisyonların olduğu, hakem hatalarının sahaya müdahil olmadığı bir maç olsun. İki takım ilk defa maç yapmıyor. Herkesin puana ihtiyacı var. Buna oyuncular karar verecek. Biz Ali dostumla beraber yan yana maçı izleyeceğiz. Hak edenin kazandığı bir maç olsun. Biz taraftarımızın önünde kazanmak istiyoruz” dedi.

Ortak yayın fikrinin kimden çıktığını da anlatan Başkan Orman “Bir arkadaşımın fikriydi. Ben de Ali Başkan’a ilettim. O da kendi kulüp televizyonlarımızın önünde yapalım dedi. Medeniyet açısında da sporda dostluk açısından da güzel bir program oldu. Toplumsal mesaj vermek, bunun bir spor organizasyonu olduğunun mesajını veriyoruz. Kötüyü değil, iyiyi öne çıkarmamız gerekiyor. Böyle olursa her şey pozitif olur” ifadelerini kullandı. 

“Ev sahipliğinin gerekliliğini yapacağız” 

Beşiktaş taraftarına da centilmenlik konusunda mesaj gönderen Orman “Ali Başkanın babası değerli bir kulüp üyemiz ve Beşiktaş’ın önemli bir değeri. Babasının bizden daha önemli hizmetleri oldu Beşiktaş’a. Fenerbahçe bizim misafirimiz. Biz de ev sahibiyiz. Ev sahipliğinin gerekliliğini yapacağız. Bu statta 700’ün üzerinde kombinesi olan kadın taraftarımız var. Centilmenliğimizi göstermemiz gerekiyor. Fenerbahçe’yi bugün burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Maç hayırlara vesile olsun, sakatlıklar olmasın. Akıllarda kalacak bir maç olsun. Umarım Fenerbahçe’nin de bu maçtan sonra çıkışı başlar” ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA HABER OKU