Erzincan’da nesli tükenmekte olan kızıl kuyruklu şahin görüntülendi

Kızıl kuyruklu şahini görüntüleyen fotoğrafçı Budak: Ülkemizde soyu tükenme tehlikesi altında olan hayvanları görüntüleyerek belgesel haline getirmek istiyorum

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kızıl kuyruklu şahin, doğa fotoğrafçısı Aydın Budak tarafından Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Kuran köyü kırsalında görüntülendi.

Erzincanlı doğa fotoğrafçısı Aydın Budak, 2 bin metre yükseklikteki dağlık alanlara yerleştirdiği fotokapanlarla yaban hayvanlarını doğal hayatında görüntülüyor.

Şehrin  çeşitli yerlerinde bu zamana kadar ayı, vaşak, dağ keçisi ve kurt gibi hayvanların fotoğraflarını çekmeyi başaran Budak'ın fotokapanına geçen günlerde dünya genelinde koruma altında olan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan kızıl kuyruklu şahin görüntüledi.

Kızıl Şahin - İHA
Fotoğraf: İHA


En son 2017 yılında İç Anadolu Bölgesi'nde yaralı olarak bulunan kızıl şahin, İliç ilçesindeki 2 bin 600 metre yükseklikte dağlık arazide ortaya çıktı. Fotokapana yansıyan görüntüde kızıl kuyruklu şahinin kargalarla yemek mücadelesine girdiği görüldü.

Aydın Budak, “Ülkemizde soyu tükenme tehlikesi altında olan hayvanları görüntüleyerek belgesel haline getirmek istiyorum. Erzincan'dan sonraki durağım Samsun ve Kastamonu olacak. Bu yörelerin yaban hayvanlarını görüntüleyerek, bölgedeki halkı bilinçlendirmek istiyorum'' dedi.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU