İmamoğlu'nun pazarlara yönelik çağrısı uygulamaya konuldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı İstanbul’daki pazarlara yönelik hijyen çağrısı karşılık buldu. Pazarlarda yalnızca gıda tezgahları açılırken, el ve ayak dezenfeksiyon üniteleri kuruldu

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz günlerde ilçe belediye başkanları ve İBB bürokratları ile yaptığı toplantıda aldığı koronavirüse karşı hijyen tedbirleri hayata geçirildi.

Tedbirler arasında pazarların kontrollü bir şekilde açık tutulması, girişlerde özellikle el dezenfektanlarının bulunması, satıcıların mutlaka maske ve plastik eldiven kullanmaları, satış tezgahlarının aralarının açılması, alışverişe gelenlerin kümelenmelerinin önlenmesi ve gıda dışı tezgah açılmasına izin verilmemesi yer aldı.

Uygulamayı Beylikdüzü Beylik Pazarı’nda ilk hayata geçiren isim, ilçenin belediye başkanı Murat Çalık oldu.

Pazarda Kovid-19 tedbirlerini içeren broşür dağıtan Çalık, önlemlere uyan pazarcılara ve vatandaşlara teşekkür etti.

Pazarda incelemelerde bulunan İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Ahmet Atalık da belediyenin aldığı kararlara paralel bir şekilde dezenfeksiyon işleminin yapıldığı, satıcıların hijyen kurallarına uyduğu bilgisini paylaştı:

Sadece gıda tezgahlarının son derece geniş bir alanda kurulu olduğu ferah bir pazar görmek bizi çok mutlu etti. Zabıtanın da pazarın her noktasında görev yapıyor olması, Beylikdüzü Belediyesi’nin salgınla mücadelede üzerine düşen görevi tam anlamıyla yaptığını gösteriyor.

El ve ayakkabı dezenfeksiyon üniteleri

Beylikdüzü Beylik Pazarı'na kontrollü şekilde iki kapıdan giriş yapılırken, her iki girişe de el ve ayakkabı dezenfeksiyon ünitesi yerleştirildi.

Alışverişe gelenler el ve ayakkabılarını dezenfekte ederek pazara giriş yaptı.

Pazarcıların tümüne eldivenli ve maske dağıtılırken, maskesini takmayan ya da usulüne uygun takmayanları zabıtalar uyardı.

Sadece gıda tezgahlarına izin var

Pazarda yalnızca gıda tezgahları açıldı. Tezgahlar, aralıklı şekilde kurularak vatandaşların rahat şekilde alışveriş yapması sağlandı.
 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU