İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini geçti

Koronavirüs salgınının yeni merkezi İtalya'da bir günde 627 kişi yaşamını yitirdi. 5 bin 986 yeni vaka ile enfekte olanların sayısı 47 bini aştı

Bergamo kentinde annesini kaybeden bir İtalyan/ Fotoğraf: AFP

Tüm dünyada 250 binden fazla insana bulaşan koronavirüsün Çin'den sonraki yeni merkezi İtalya'da bir günde 627 kişi daha yaşamını yitirdi. 

40 binden fazla insanın enfekte olduğu ülkede ölenlerin sayısı 4 bin 32'ye yükseldi. 41 bin civarında olan enfekte sayısı ise 47 bin 21'e yükseldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Madrid'de 5 bin 5 bin 500 yataklı sahra hastanesi kurulması ve hastanelerin yetersiz kalmasından dolayı bazı büyük oteller hasta odalarına dönüştürülmesi kararı alındı. 

Virüsün en çok yayıldığı ve en çok can aldığı kuzeydeki Lombardiya’nın merkezi Milano kentinde, bölge yönetiminin isteği, valiliğin onayıyla Milano caddelerinde daha önce terörle mücadele kapsamında görevlendirilen 114 askerin, karantina tedbirlerinin uygulanmasını da denetlemeye başladığı belirtildi.

İtalyan ANSA ajansının haberinde, Başbakan Giuseppe Conte ve hükümetin, şehir içi dolaşımı daha da kısıtlayan, ordunun caddelerde görev yapması dahil farklı önlemlerden oluşan yeni bir yasal düzenleme hazırlığında olduğu ifade edildi.

Başbakan Giuseppe Conte, 9 Mart'ta imzaladığı kanun hükmünde kararnameyle, ülke genelini kırmızı bölge ilan ederek, serbest dolaşımı yasaklayan, evden zorunlu ihtiyaçlar dışında çıkışları sınırlandıran sıkı karantina tedbirlerini uygulamaya koymuş, ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteleri, tüm spor müsabakalarını 3 Nisan’a kadar askıya almıştı.

ABD'de enfekte sayısı 14 bini geçti

ABD genelindeki koronavirüs kaynaklı vaka sayısı son 24 saat içinde 10 bin 755’ten, 3 bin 567 artarak 14 bin 322'ye, ölü sayısı da 154’ten 56 artarak 210'a çıktı.  

Eyalet bazında New York, 7 bin 102 vaka ile açık ara önde giderken, onu 1376 vaka ile Washington ve 1044 vakayla California takip ediyor.

En fazla ölümün görüldüğü 3 eyalet ise 74 ile Washington, 38 ile New York ve 19 ile California şeklinde sıralandı.

Hafta başından itibaren ülke genelinde test kitlerinin daha yaygın olarak dağıtılmaya başlanmasıyla tüm eyaletlerdeki vaka sayılarında kayda değer artışlar görülmeye başlandığına dikkat çekiliyor.

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU