Sözcü yazarı: Fahrettin Koca’ya güvenim sarsıldı

Rahmi Turan: Israrla gizlense bile, gerçek neyse günün birinde mutlaka ışığa çıkar!

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya dair güvenini kaybettiğini söylerken “Koronavirüs dünyayı kasıp kavururken, ülkemizde bu kadar az görülmesinin nedeni bu ise tabii ki güven sarsıcı. Israrla gizlense bile, gerçek neyse günün birinde mutlaka ışığa çıkar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turan, bugünkü köşe yazısında “Ben, Bakan'ın açıklamalarını dinlerken Türkiye'nin 81 iline hâkim olduğunu ve tüm illerde hastanelerin Koronavirüs'e savaş açtığını sanıyordum” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye'nin en büyük üçüncü kenti olan İzmir'de bile doğrudan test yapılmadığını, alınan kanların Ankara'ya gönderildiğini, bunun da zaman kaybı olduğunu söyledi.

Halen tüm Türkiye'de 25 devlet hastanesinde ve 16 laboratuvarda “Koronavirüs testi” yapılabiliyor.

Kentlerde bütün özel hastaneler kapılarına geleni “Biz test yapamıyoruz, test kiti yok!” diyerek devlet hastanelerine yönlendiriyor. Bu bakımdan, açıklanan vaka sayılarının doğruluğu tartışılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın, “Test kitlerini” 81 ilin hastanelerine en hızlı şekilde göndermesi gerekiyor!

Dr. Aytun Çıray şöyle diyor:

“Sağlık Bakanlığı artık doğru ve anlaşılabilir açıklamalar yapsın lütfen… Kaç kişiye, nerelerde test uygulandığını, yer ve sonuç bildirerek açıklamalı.

Şahsen ben kendi bölgem olan İzmir'de test yapılmadığını biliyorum. Burada karantina merkezi de açılmış değil. Kan alınıp Ankara'ya gönderiliyor ve sonuç bekleniyor. Bu da tabii ki, zaman kaybı!”

Koronavirüs dünyayı kasıp kavururken, ülkemizde bu kadar az görülmesinin nedeni bu ise tabii ki güven sarsıcı…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca doğru olanı açıklamaktan kaçınmamalı.

Canının derdine düşen insanların gerçek bilgilere ihtiyacı vardır.

Israrla gizlense bile, gerçek neyse günün birinde mutlaka ışığa çıkar!

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU