Savcı Sayan: Bizim milletimiz 5 vakit abdest alıyor, bu olayı başarılı bir şekilde atlatacağız

Ağrı Belediye Başkanı, "Sağlık Bakanımız başka bir ülkenin bakanı olsaydı Nobel ödülüne layık görülürdü" dedi

Fotoğraf: AA

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Türkiye’de en az 6 kişide görülen koronavirüsün başarılı bir şekilde atlatılacağını söylerken bu iddiasına gerekçe olarak “insanların 5 vakit abdest almasını” gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni Akit gazetesine konuşan Savcı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya koronavirüs konusunda attığı adımlardan dolayı teşekkür ederken şu görüşlerini dile getirdi:

Virüs konusunda Türkiye gereken tedbirleri zamanında aldı. Sağlık Bakanımız başka bir ülkenin bakanı olsaydı Nobel ödülüne layık görülürdü.

Etrafımız bu kadar etkili bir virüsle çevrilmişken Türkiye’nin gösterdiği başarı muazzamdır. Bizim milletimiz zaten temiz bir millettir. 5 vakit abdest alıyoruz, su sıkıntımız yok. Bu olayı en başarılı şekilde atlatacağımıza inanıyorum.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece Twitter'dan yaptığı açıklamada "Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı" demiş ve umreden dönen herkesi 14 gün karantinaya uymaya davet etmişti. Bu vaka öncesinde Türkiye'deki vaka sayısı beş olarak açıklanmıştı.

 

Independent Türkçe, Yeni Akit

DAHA FAZLA HABER OKU