Davutoğlu: Bu düzen sürmeyecek, kibir ve israf devam ederken sessiz kalmayacağız

Partisinin Konya İl Başkanlığı açılışında konuşan Davutoğlu, “İdlib’deki saldırı sonrası taziye için tüm parti liderleriyle görüştüm. Ama muhalefet liderlerinin kendisini aramadığından şikayet eden cumhurbaşkanına ulaşamadım” dedi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya il başkanlığı binasının açılış töreni için kente geldi.

Kendisini karşılayan yüzlerce araçlık konvoyla Konya’ya giriş yapan Davutoğlu, açılıştan önce Konya’daki şehitliği ziyaret ederek burada dua etti.

Daha sonra açılışın yapılacağı alan giden Davutoğlu burada bekleyen vatandaşlara hitap etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşmasına kendisini karşılayan araç konvoyundaki vatandaşlara ve il teşkilatına teşekkür ederek başlayan Davutoğlu, “Her türlü baskı ve yıldırmaya rağmen ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Davutoğlu, nisan ayının sonuna kadar tüm kentlere il başkanı atamasını tamamlayacaklarını açıkladı.

“Sesimizi kısmak isteyenler bilsinler ki…”

Kendisine ve partisine karşı medya ambargosu uygulandığını vurgulayan Davutoğlu, “Sesimizi kısanlar bilsinler ki, hak neredeyse biz orada olacağız” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu şunları kaydetti:

Ben başbakanlık yaptığımda etrafımda dolaşanlar şimdi uzak duruyor. Önümüzdeki günlerde bazı sıkıntılarla karşılaşabiliriz ama biz muhabbeti kesmeyeceğiz. Biz kavga için değil sevgi için geldik diyen Yunus Emre gibi olacağız. Gün geldi anayasal krizi çıkmasın diye, arkamızdan iş çevrilirken makam peşinde koşmadım ve görevi bıraktım. Başbakanlığı bıraktığımdan beri yanlış giden şeyleri söyledik. Bizi dinlemediler sesimizi kısmaya çalıştılar.

“Kibir ve israf düzeni devam ederken sessiz kalmayacağız”

AK Parti’nin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele için iktidara geldiğini ama daha sonra bunların yapan bir partiye dönüştüğü ifade eden Davutoğlu, “Her yerde bunları söylediğimde, sesimize kulak vermediler. Bize “konuşmayın, görmeyin ve bu düzen sürsün” dediler. Ama bu düzen sürmeyecek. Kibir ve israf devam ederken sessiz kalmayacağız” diye konuştu.

“İktidarda olanlar rahat döşeklerinde yatarken..”

İktidarın, yönetici atamalarında liyakatle önem vermediğini ve akraba atamalarını çokça yaptığını vurgulayan Davutoğlu, bu yanlışları anlattığı için kendisine karşı bir kara propaganda başlatıldığını ifade etti.

Türkiye’deki ekonomik krizin varlığının artık vatandaş tarafından hissedildiğini belirten Davutoğlu, “Ekonomik krizi, iktidarda olanlar rahat döşeklerinde hissetmiyorlar ama çiftçiler ve esnaf çok acı hissediyor” dedi.

“Dar gelirlinin derdine derman olacak ekonomi programını çok yakında açıklayağız”

Gelecek Partisi’nin ekonomi programı hakkın bilgi veren Davutoğlu şunları söyledi:

Ücretle çalışanların yüzde 83’ü 2 -4 bin TL arası bir ücretle yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyor. Asgari ücretle çalışanların tek başına ev geçindirme imkanı kalmadı. Önümüzdeki günlerde ekonomi ekibimizle çok kapsamlı bir ekonomi programı açıklayacağız. Özellikle dar gelirlilerin ve asgari ücretle çalışanların dertlerine derman olacak bir çalışma yaptık. Ayrıca EYT ile ilgili çalışmalarımızı da hazırlıyoruz.

İdlib’de 34 askerin şehit edildiği saldırı

İdlib’de 34 askerin şehit edildiği saldırıyla ilgili konuşan Davutoğlu, “27 Şubat gecesi bütün bir millet olarak ayaktaydık. Millet bir ses duymak istedi İktidardan. Sabah kadar bu sesi duyamadık” dedi.

Ahmet Davutoğlu şunları dile getirdi: 

Taziye için tüm parti liderleriyle görüştüm. Ama muhalefet liderlerinin kendisini aramadığından şikayet eden cumhurbaşkanına, ulaşıp taziyelerimizi iletemedik.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU