"İngiliz ajanı" denilen Le Mesurier'in eşi hakkındaki soruşturma takipsizlikle kapandı

İstanbul'da ölü bulunan eski İngiliz subayı ve My Day Rescue isimli yardım ağının genel müdürü Le Mesurier'in eşi hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Beyoğlu'da ölü bulunan Mayday Ruscue’nin genel müdürü James Gustaf Edward Le Mesurier'in eşiyle ilgili yürütülen soruşturmada da takipsizlik kararı verildi.

İngiliz ordusunda eski bir subay olan Le Mesurier, 11 Kasım 2019’da Beyoğlu’nda home-ofis olarak kullandığı evinin önündü ölü bulunmuştu. İngiliz ordusunda eski bir subay olan Le Mesurier basında sıklıkla “İngiliz ajanı” olarak anılıyor.

Soruşturma kapsamında güvenlik kameralarını inceleyen başsavcılık, olay yeri inceleme verileri ve Adli Tıp Kurumu raporu doğrultusunda olayın yüksekten düşme nedeniyle meydana gelen ölüm olduğuna karar verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Le Mesurier’in başında olduğu yardım ağı Mayday Rescue, Suriye sivil savunma birimi Beyaz Baretliler’in en büyük destekçisi. Le Mesurier bu nedenle “Beyaz Baretliler’in kurucusu” olarak da nitelendiriyor.

Beyaz Baretliler: Kurucumuz değildi

Beyaz Baretliler’in başkanı Raid Salih, Independent Türkçe’ye, "Le Mesurier’in kurucuları olmadığını, kendilerine gönderilen yardımları organize ettiğini" söylemişti.

NTV’nin haberine göre Le Mesurier’in şüpheli ölümü nedeniyle eşi Emma Winberg hakkında da soruşturma açılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma takipsizlik kararıyla kapandı.

Winberg hakkında daha önce tedbiren yurtdışı çıkış yasağı konulmuştu.
 

Independent Türkçe, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU