"Beyaz Baretliler'i Mesurier kurmadı, yardımları organize ediyordu, ajan olduğu iddiası iftira"

Mayday Rescue'nin genel müdürü James Le Mesurier'in eski bir istihbaratçı olduğu ve Beyaz Baretliler'i onun kurduğu iddiasını sorduğumuz Beyaz Baretliler lideri Salih: Ajan değildi, Beyaz Baretliler'in kurucusu Suriyeli gönüllülerdir

Mesurier bugün İstanbul'daki evinin bahçesinde ölü bulundu / Fotoğraf: Twitter

Mayday Rescue isimli yardım örgütünün genel müdürü James Le Mesurier bugün İstanbul'da homeofis olarak kullandığı evinin bahçesinde ölü olarak bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete ve televizyonların "İngiltere istihbarat örgütü MI6'in eski ajanı" ve "Suriye sivil savunma birliği Beyaz Baretliler'in kurucusu" dediği Mesurier için BBC de "Eski bir ordu mensubu" ifadelerini kullandı.

Beyaz Baretliler başsağlığı yayınladı

Suriye'de hava bombardımanları nedeniyle yıkılan evlerin enkazlarından canlı insan kurtarmaya çalışan Beyaz Baretliler, maddi ve teknik yardım gördüğü Mayday Rescue'nin yöneticisi Mesurier için Twitter'dan başsağlığı yayınladı.

 

Beyaz Baretliler
Beyaz Baretliler, hava bombardımanlarından sonra yıkıntılardan insanları kurtarmaya çalışan bir örgüt / Fotoğraf: AFP


Beyaz Baretliler'in başkanı Raid Salih ise arkadaşı da olan Mesurier'in ölümününün ardından Independent Türkçe'ye konuştu.

"Beyaz Baretliler'i o kurmadı"

İngiltere vatandaşı olan Mesurier'in Beyaz Baretliler kurucusu olduğu iddiasını yalanlayan Salih, "O bizim örgütümüzün kurucusu değildi. Onun başında olduğu Mayday Rescue, Beyaz Baretliler'in finansman, eğitim, ambulans ve yardım malzemelerini bulabilmesi için aracı oluyordu" dedi.
 

AFP Raid Salih.jpg

Beyaz Baretliler'in lideri Raid Salih / Fotoğraf: AFP


Mayday Rescue'nin Beyaz Baretliler'e yardım eden çok sayıda kuruluştan biri olduğunu söyleyen Salih, Beyaz Baretliler'e gelen yardımların yarısından fazlasını Mesurier'in organize ettiğini söyledi ve ekledi: Beyaz Baretliler'in kurucu Suriyeli gönüllülerdir. 

Ajan olduğunu sadece Rusya söylüyor

Mescurier'in İngiliz ajanı olup olmadığını sorduğumuz Salih buna kesin bir şekilde "Hayır, değildi" yanıtını verdi.

Bu iddiayı Rusya'nın ortaya attığını söyleyen Salih, "Rusya bize 2016 yılından bu yana saldırıyor. Bizi silahlı bir terörist örgüt olarak görüyor. Ancak biz sadece gerçekleri söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Antidepresan kullanmaya başlamıştı

48 yaşında hayatını kaybeden Mesurier'in eşi polise verdiği ifadede aşırı stres nedeniyle uyku ve antidepresan ilaçları kullanmaya başladığını söyledi.

Çiftin evlerinin Büyükada'da olduğu, hastaneye yakın olması nedeniyle geçici olarak Beyoğlu'ndaki eve geldikleri öğrenildi. 

Emniyet, ölüm olayıyla ilgili çok yönlü bir soruşturma başlattı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU