Rakamlarla Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'deki ikinci dönemi

Fenerbahçe ile yolları ayrılan Ersun Yanal'ın 1 yıl 3 ay süren teknik direktörlük görevi sona erdi. Deneyimli teknik adam, sarı-lacivertli takımın başında toplamda çıktığı 53 maçta 27 kez sahadan galibiyetle ayrıldı

Ersun Yanal / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de beklentilerin altında kalan teknik direktör Ersun Yanal ile yollar ayrıldı.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, Ersun Yanal'ın kulübün zor bir döneminde görevi kabul ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Değerli hocamız, kulübümüzün zor bir döneminde görev almayı kabul ederken, Fenerbahçeliliğini ve Fenerbahçe değerlerini her zaman kendi kişisel menfaatlerinin üstünde tutmuştur. Anlaşma aşamasında olduğu gibi bu ayrılık sürecinde de aynı örnek yaklaşımı sergilemiştir. Bu doğrultuda camiamız adına kendisine teşekkürlerimizi iletiyor, bugüne kadar kulübümüze verdiği hizmet ve katkılar için şükranlarımızı sunuyoruz. Değerli hocamızın kariyerinin bundan sonraki aşamalarında kendisine başarılar dileriz.

 

 

Açıklamada, yönetim kuruluyla yapılan istişare doğrultusunda Ersun Yanal'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor ile oynanacak yarı final ilk maçında sarı-lacivertli takımın başında son kez yer alacağı da aktarıldı.

Yanal, antrenörlük kariyerinde Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Eskişehirspor, Trabzonspor gibi kulüplerin yanı sıra bir dönem A Milli Futbol Takımı'nda da görev yapmıştı. 

 

ersun yanal.jpg
Ersun Yanal / Fotoğraf: AA

 

Fenerbahçe'deki ikinci dönemi

Geçtiğimiz sezonun 16. haftasında Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak koltuğa ikinci kez oturan Ersun Yanal, 1 yıl 3 ay sonra görevi bıraktı.

2018-19 sezonunda Yanal yönetiminde 19 Süper Lig maçında 8'er galibiyet ve beraberlik elde eden sarı-lacivertliler, 3 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Söz konusu maçlarda rakiplerine 30 gol atan Yanal'ın öğrencileri, kalesinde 22 gol gördü.

Fenerbahçe, Ersun Yanal idaresinde UEFA Avrupa Ligi'nde 2, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 3 kez sahaya çıktı. 

 

Ersun Yanal10.jpg
Fotoğraf: AA

 

Avrupa Ligi'nde Rus temsilcisi Zenit'i Ülker Stadı'ndaki ilk maçta 1-0 yenen sarı-lacivertli ekip, rövanş maçını 3-1 kaybederek orgnizasyona veda etti.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki ilk sınavına Giresunspor karşısında çıkan Ersun Yanal'ın öğrencileri, rakibini 5-2 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. 

Turnuvanın son 16 turunda Ümraniyespor'la karşılaşan Fenerbahçe, rakibine her iki maçta da 1-0 mağlup olarak turnuvadan elendi. 

 

Ersun Yanal-AA-1.jpg
Fotoğraf: AA

 

Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başladı

Ersun Yanal ile 2018-19 sezonunu 46 puanla 6. sırada tamamlayan Fenerbahçe, yeni sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 2 kulvarda başladı.

Süper Lig'deki ilk maçında Ülker Stadı'nda ligin yeni ekiplerinden Gaziantep FK'yı ağırlayan sarı-lacivertliler, rakibini 5-0'lık skorla mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yaptı. 

İki hafta üstüste liderlik koltuğunda oturan Ersun Yanal'ın öğrencileri, ligin üçüncü haftasında sahasında karşılaştığı Trabzonspor'la 1-1 berabere kalarak liderlik koltuğunu Aytemiz Alanyaspor'a devretti. 

 

Ersun Yanal 9- AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Bu sezonki ilk mağlubiyetini ligin dördüncü haftasında Aytemiz Alanyaspor'dan 1-0'lık skorla alan sarı-lacivertli takım, inişli-çıkışlı grafiğini kalan haftalarda sürdürerek zirve yarışından uzaklaştı.

Ligde geride kalan 24 haftada 11 galibiyet, 6 beraberlik, 7 mağlubiyetle 39 puan toplayan Fenerbahçe, bir maç eksiği bulunan lider Trabzonspor'un 9 puan gerisinde 7. sırada yer alıyor. Ligde oynadığı 24 maçta 44 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde 31 gol gördü.

Ersun Yanal yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası'nda 7 maça çıkan Fenerbahçe, Tarsus İdman Yurdu'nu 3-1, İstanbulspor'u 4-0 ve 2-0 yenerek son 16 turuna yükseldi.

 

Ersun Yanal - fenerbahce_org.JPG
Fotoğraf: fenerbahce.org

 

Türkiye Kupası'nda yarı finalde

Bu turda Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'la karşılaşan İstanbul ekibi, rakibini 2-0 ve 0-0'lık skorlarla turnuvanın dışına itti. Turnuvanın çeyrek finalinde TFF 2. Lig ekiplerinden GMG Kırklarelispor'la karşılaşan Fenerbahçe, rakibini her iki maçta da yenerek (3-0 ve 1-0) yarı finalde Trabzonspor'un rakibi oldu. 

Turnuvada oynadığı 7 maçta rakiplerine 15 gol atan Ersun Yanal'ın öğrencileri, kalesinde sadece 1 gol gördü.

2012-13 sezonunda ilk kez Fenerbahçe Teknik Direktörü olan ve kariyerinin ilk ve tek Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Ersun Yanal, sarı-lacivertli takımdaki ikinci döneminde ligin bitmesine 10 hafta kala takımdaki görevinden ayrıldı.

Sarı-lacivertli takımın başında toplamda 53 maça çıkan Yanal, 27 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 13'er beraberlik ve mağlubiyet yaşadı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU