Suriyeli muhaliflerden İdlib açıklaması: Katillerin ellerini keseceğiz

İdlib’deki saldırı sonrası Suriye Geçici Hükümeti yaptığı yazılı açıklamada, “Türk Ordusu ile birlikte ulusal mücadelemizi ve muazzam devrimizi sürdüreceğiz. Ortak şanlı tarihimizde yeni bir sayfa yazacağız” denildi

Suriyeli muhalifler İdlib'deki saldırıya tepki gösterdi / Fotoğraf: AA

İdlib’de 33 askerin şehit edildiği saldırı sonrası Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Şehit edilen askerlerin ailelerine ve Türk halkına baş sağlı ve taziye dileklerini ilettiği açıklamada, “Rejim ve destekçileri Suriyeli siviller hakkında katliamlar işleyip kardeş Türk ordu mensuplarını doğrudan hedef alarak siyasi çözümü sağlayacak, akan kanı durduracak sivillerin çilesine son verecek bütün çabaları heba ettiler” denildi.

“Katiller işledikleri suçların bedelini ödeyecek”

Suriye milli ordu mensupları ile birlikte Suriye topraklarında şehit düşen Türk ordu mensuplarına Allah’tan rahmet dileyen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Düşman, müttefikleri ve finansörleri envai çeşit silah varsa, bizde de çelik yüreğe ve yılmayan iradeye sahip olan kahramanlar, dağa bayıra sığınan yaşlı, kadın ve çocukların duası, en son Serakib’de bu katil milislere dünyayı dar eden hak tüfeği vardır.

Bu irade ve karalılıkla kardeş Türk ordusuyla birlikte ulusal mücadelemizi ve muazzam devrimimizi sürdüreceğiz, kanımızla vatan bayrağını çizip özgürlük meşalesin i yakacağız ve ortak şanlı tarihimizde yeni bir sayfa yazacağız. Katiller ise, işledikleri suçların bedelini ödeyecek ve göğsümüzde tüten intikam ateşiyle yanacaklar. Köylerimizi ve şehirlerimiz yakan ve yıkan azılı katillerin ellerini keseceğiz.

 Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU