Göçmenler yola düştü: İstikamet Avrupa

‘Türkiye sınır geçişine engel olmayacak’ haberi üzerine göçmenler Yunanistan’a doğru yola çıktı. Edirne’de sınıra doğru yürüyüş başladı. Ege kıyılarında da Yunan adalarına geçmek isteyen göçmenlerin hazırlığı var

Suriye jetlerinin düzenlediği saldırıda 33 Türk askerinin şehit edilmesinin ardından Cnn Türk yayınına bağlanan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin göçmen politikası hakkında şunları söyledi:

Türkiye'nin yeni mülteci baskısını taşıyamayacağını, Türkiye'nin kapasitesinin artık dolduğunu söylemiştik. Dolayısıyla oluşan tazyik artık Türkiye tarafında tutulamıyor. Yapılan saldırılar neticesinde hem Türkiye içerisindekiler Avrupa'ya doğru hareketleniyor, hem de Suriye topraklarından Türkiye'ye doğru bir hareketlenme var. Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz.

 

20200228_2_41080902_52581604.jpg
Fotoğraf: AA

 

Yunanistan'a doğru yola çıktı

‘Türkiye'nin düzensiz göçmenlerin Avrupa'ya geçişine engel olmayacağı yönündeki haberler üzerine Yunanistan sınırında ve Ege kıyılarında göçmen hareketliği başladı.

Geceden itibaren Avrupa’ya geçmek isteyen onlarca düzensiz göçmen Edirne’ye gelerek sınıra doğru yaya olarak harekete geçti.

 

20200228_2_41080902_52581612.jpg
Fotoğraf: AA

 

Avrupa sınırındaki kentin pek çok noktasında gruplar halinde aralarında kadın ve çocukların da olduğu düzensiz göçmenler sınır köylerine doğru yürüdü.

Hareketlilik sabah saatlerinde daha da arttı. Pek çok düzensiz göçmen taksilerle, otobüslerle Edirne'ye gelmeye başladı.

 

deniz.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Ege kıyılarında hazırlık

Düzensiz göçmenler Yunanistan'a geçebilmek amacıyla sınıra hareket ediyor. Kimi gruplar arasında aileler de var. Ailelere bebekleri ve çocukları da eşlik ediyor.

Yunanistan'ın Midilli adasına geçmek isteyen göçmenler Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki sahillere geldi. Yeşil Liman, Babakale ve Kadırga Koyu gibi noktalarda toplanmaya başlayan göçmenler geçiş için hazırlık yapıyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU