Reuters: Muhalifler Serakib'i geri aldı

Bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözlemevi bulunuyor

Fotoğraf: AA

Reuters, Türkiye destekli muhalif grupların tekrar İdlib'in Serakib kentinin kontrolünü sağladığını duyurdu.

Reuters haberini muhalif yetkili isimlere dayandırdı.

Anadolu Ajansı (AA) da Serakib’in tekrar muhaliflerin eline geçtiğini aboneleriyle paylaştı. AA’nın haberinde özetle şu ifadeler yer aldı:

Dün akşam geç saatlerde ilçe merkezinin dış mahallerine ulaşan ılımlı muhalifler, ilerleyen saatlerde rejim güçlerinin hatlarını aşmayı başardı. Kentin dış mahallelerine giren ılımlı muhalifler sabaha kadar süren şiddetli çatışmaların ardından ilçe merkezini tümüyle ele geçirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AA, Suriye ordusunun bölgede 20 köyü aldığını da şu ifadelerle duyurdu:

İdlib'in güneyinde, M4 yolunun altında yer alan bölgede Rus savaş uçaklarının şiddetli saldırılarla destek verdiği Beşşar Esed rejimi ordusu ve İran Devrim Muhafızlarının emrindeki terörist gruplar 20'ye yakın köy ya da çiftlik benzeri yerleşimi ele geçirdi. 

Buna göre Suriye ordusu, geçen haftalarda kontrolünü tamamıyla eline aldığını duyurduğu karayollarındaki hâkimiyetini kaybetti.

Halep'ten Akdeniz'e uzanıyor

Serakib, M5 ve M4 karayollarının buluştuğu ve ikiye bölündüğü bir kavşak nokta. M5 karayolu, Halep’ten başlayıp güneydeki başkent Şam’a kadar uzanıyor. M4 karayolu ise Halep’i Akdeniz’e bağlıyor. Bu yüzden kasaba, stratejik öneme sahip.

Türkiye, Şam'ın ilerleyişini durdurmak ve bulunduğu alanı kaybetmemek için Serakib'deki gözlem noktasını güçlendirmiş, aynı zamanda ilçenin çevresinde üç tane daha askeri kontrol noktası oluşturmuştu.

Rus medyasına isim vermeden konuşan bir Rus askeri kaynak ise Suriye hükümet güçlerinin Serakib’e yönelik saldırıyı başarıyla püskürttüğünü söyledi. Kaynak, silahlı isyancıların iddiasının doğru olmadığını söyledi.

 

Ajanslar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU