Davutoğlu: Tapuların neredeyse fermanla el değiştirdiği bir dönemde…

Gelecek Partisi lideri “Davutoğlu ile Samimi Cesur Gelecek” programında gündeme dair açıklamada bulundu

Fotoğraf: AA

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TÜİK rakamlarıyla oynandığını ve ekonomi verilerinin bu rakamlar nedeniyle “iyi gittiğinin iddia edildiğini” öne sürdü.

Davutoğlu, “Tapuların neredeyse fermanla el değiştirdiği bir dönemde, güvenin olmadığı bir Türkiye'de ekonomi düzelmez“ görüşünü savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu, partisinin sosyal medya hesaplarından yayınlanan “Davutoğlu ile Samimi Cesur Gelecek” programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başbakan olduğu dönemden bahseden Davutoğlu, “Hiçbir gazeteciye baskıda bulunmadığını” söylerken "Aranarak baskı altına alındığını iddia edebilecek tek bir gazeteci varsa çıkıp söylesin" dedi.

Türkiye’nin yaklaşık 10 yıldır süren Suriye iç savaşında sicili en temiz ülke olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Suriye'de çok sayıda insan Türkiye'ye güvenerek İdlib'e geldi. Türkiye, Suriye mevzusunda soğukkanlı olmalıdır. Diplomaside dikkatli konuşmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Devlet halkına bir söz verdiğinde bunu tutmalıdır” diyen Davutoğlu şunları kaydetti:

EYT adaletsizliğine çözüm bulunmalıdır.EYT mağdurları taleplerinde haklıdır. EYT konusu partimizin gündemindedir. Yakın zamanda bununla ilgili bir raporu kamuoyuna açıklayacağız. TÜİK rakamlarıyla oynayarak ekonominin çok iyi gittiğini iddia ediyorlar. Tapuların neredeyse fermanla el değiştirdiği bir dönemde, güvenin olmadığı bir Türkiye'de ekonomi düzelmez.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU