Gelecek Partisi yöneticisi Yamalı: Cumhurbaşkanı adayımız Ahmet Davutoğlu

Yamalı, AK Parti’de bir erime olduğunu iddia ederek, ittifak arayışında olmadıklarını söyledi

Fotoğraf: Reuters

Gelecek Partisi’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı,  Cumhurbaşkanı adaylarının partinin genel başkanı da olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu söyledi.

Yamalı, Çağlar Cilara’nın YouTube kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin 2023’e kalması mümkün değil

Türkiye’de seçimlerin 2023’e kalmayacağını ve erken seçimin bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yamalı, büyük bir huzursuzluğun ve siyasal sıkışmanın olduğuna vurgu yaparken, “Muhtemelen 1-1,5 sene içinde bir seçim olmasını bekliyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Cumhurbaşkanı adayımız Ahmet Davutoğlu”

Haziran ayı içerisinde büyük kongreyi gerçekleştirmeyi planladıklarını aktaran Yamalı, hesaplarının sistem değişikliği olduğu takdirde parlamentoda çoğunluğu elde ederek iktidar olmak olduğunu, bu sistemin devam etmesi halinde de 50+1’i bulmak için çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Herhangi bir ittifak arayışında olmadıklarını da sözlerine ekleyen Yamalı, Cumhurbaşkanı adaylarının da Ahmet Davutoğlu olduğunu kaydetti.

Yamalı, ittifakların bugünün konusu olmadığını söyledi.

“AK Parti milletle irtibatını kaybetti”

Hem kamuoyu yoklamalarının hem de sahada yaptıkları gözlemlerin AK Parti’de bir erime olduğunu gösterdiğini ifade eden Yamalı, “Milletle irtibatını kaybeden partilerde bu durum oluşur” dedi.

Yamalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bazı kültürel sorunlarımız da var. Tek adamlık kültürü, hesap vermeyi sevmeme, şeffaflık konusundaki sorunlarımız, demokrasi kültürü konusundaki eksikliklerimiz. Türkiye’de her mahallenin kendine has sorunlar var. Bunlar Türkiye’de sağ denen taraftaki eksiklikler. Diğer mahallede de Anadolu’nun milli ve manevi değerleriyle sorunları var. Böyle olunca partiler büyük inişler ve çıkışlar yaşayabiliyorlar.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU