Gelecek Partisi Sözcüsü’nden Demirtaş’a: 53 vatandaşımızın ölümüne yol açtı, özür dilesin

Demirtaş'ın 6-8 Ekim olaylarında 53 vatandaşın ölümünden sorumlu olduğu iddiasında bulunan Temurci, eski HDP liderinin"özür dilemesi gerektiğini” ifade etti

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, Demirtaş'ı özür dilemeye davet etti / Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Devran' isimli kitabından uyarlanan tiyatro oyunu sonrasında başlayan tartışmalara dair açıklamada bulundu.

Temurci, düzenlediği basın toplantısında dokuz ilde belirledikleri il başkanlarını açıkladı; gündeme ilişkin açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazdığı oyunun tiyatroda sahnelenmesiyle yeniden gündeme gelen eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili özür dilemesi gerektiğini ifade eden Temurci şunları söyledi:

Birçok arkadaşımızla Güney Doğu'da Doğu Anadolu'da gitmediğimiz yer yok. Selahattin Demirtaş'tan bir barış güvercini ortaya çıkartmaya çalışıyor birileri. Bir tasnif yapayım. Bu mesele yargıda. Suçsuz yere bir saniye bile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kalmasına gönlümüz razı değil. Ama sahte lider oluşturma gayretlerine de tepkimizi ortaya koymamız lazım. Yargının vereceği karar başımız gözümüz üstünedir. Bu kardeşiniz Hendek'ler kazıldığında, oradaki insanlar evini barkını kaybettiğinde arkadaşlarıyla birlikte yardım eden bir kardeşiniz. Onlar niye o hale geldiler çok iyi biliyoruz. Demirtaş, gerçekte kimdir hatırlamamız lazım. 'Apo'nun heykelini dikeceğiz' diyen kişiydi. Bizim bunu unutmamız mümkün değil. 'PKK terör örgütü değildir' diyordu Demirtaş. 'Kandil bir barış merkezidir' demişti. Bunları Demirtaş demişti. 6-8 Ekim olayları olduğunda dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun telkinlerine uymayıp vatandaşlarımızı sokağa döken ve Yasin Börü de dahil 53 vatandaşımızın ölümüne yol açan olayları tetikleyen, sokağa çıkın talimatı veren kişinin adıydı Selahattin Demirtaş. AİHM'in verdiği kararlar var. Yargı suçsuz bulursa Gelecek Partisi olarak bir şey söylemek durumunda değiliz. Demirtaş'ın ‘Ben bunları söyledim, sizden özür dilerim ey 82 milyon' demesi lazım. Yaptıklarının yanlış olduğunu bu milletle paylaşmadan birileri sahte kahramanlar oluşturma gayreti içerisindeyse, millet bunu bir yere not ediyor. Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz olamaz. Bu ülkede hiçbir Kürt vatandaşının bu ülkenin bölünmesini parçalanmasını istediğine dair kanaatimiz yok. Hep birlikte geleceğe yürüyeceğiz. Demirtaş'ı parlatıp adeta bir barış ve özgürlük savaşçısı olarak üretenlere karşı bizim bu hatırlatmaları yapmamız lazım.

“Demirtaş’ı yeniden cilalayıp…”

Suçsuz yere hiç kimsenin bir saniye bile tutuklu kalmasını istemediklerini ifade eden Temurci, “Hanımefendilerin o birbirine verdiği desteğe de eyvallah. Kimsenin zora girmesini de tasvip etmeyiz. Ama Selahattin Demirtaş'ı yeniden cilalayıp bu yaptıklarının hiçbirini paylaşmadan bir çalışma yapılıyorsa birinci beklentimiz, önce çıkıp diyecekler ki 'biz ders aldık'. 'Terörle aramıza duvar örüyoruz' diyecekler. PKK'yı yoldaş Kandil'i barış merkezi olarak görenlerle Türkiye'de siyaset yapmanın zorluğu ortadadır. Kürt kardeşlerimiz hiç merak etmesin” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU