Antalya’da hortum havaalanı dahil şehri alt üst etti

Hortum faciasında 12 kişi yaralandı. Havalimanında, Kemer Hastanesi’nde ve seralarda zarar büyük 

Hortum faciasında Antalya Havalimanı'ndaki uçak hasar aldı

Antalya’da yaşanan hortum faciası nedeniyle, kentin pek çok ilçesinde, Antalya Havalimanı’nda ve Kemer Hastanesi’nde ciddi hasar oluştu. 

Sabah saatlerinde saatteki hızı 133 km'ye ulaşan hortum nedeniyle iki otobüs ve bir minibüs devrildi. Bir uçak ve bir polis helikopterinin pervanesinde hasar meydana geldi. 

Hortum nedeniyle 12 kişi yaraladı. 

 

 

 

 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalyalıları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Özellikle dere yatakları bölgelerine yaklaşmamalarını istedi. 

Konyaaltı ilçesindeki Balıkçı Barınağı açıklarında kıyıdan yaklaşık 1 kilometre açıkta meydana gelen hortum, kısa sürede büyüdü. Oalay anında bölgede olanlar büyük panik yaşadı.

Antalya Havalimanı’nı da hortum vurdu

Antalya Havalimanı'nda da hortum faciası nedeniyle, iki otobüs, bir minibüs, iki merdiven devrildi. İki uçak ve bir polis helikopterinde de hasar meydana geldi. Olayda 12 kişi yaralandı. 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu  da faciayla ilgili konuştu: 

"Biz de şu anda havaalanındayız. Sabah 11 sıralarında oluşan hortum nedeniyle, iki otobüs, bir minibüs, iki merdiven devrilmesi meydana geldi. İki uçakta hasar var, bir polis helikopterimizin pervanesinde hasar var. Şu ana kadar 12 yaralımız hastaneye sevk edildi. Hayati tehlikeleri yok. Şu anda havaalanı, hava trafiğine açık. Havaalanındaki hasarları hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Direkler yıkıldı, buradaki araç gereçte hasarımız var. Tekrar vatandaşımızı uyarmış olalım. Bugün ve yarın bölgede yağışlar azalarak devam edecek. Bütün vatandaşlarımızın uyarıları dikkate almasını rica ediyorum. Zaruri olmadıkça dışarı çıkılmaması, özellikle dere yatakları bölgelerine yaklaşmamaları; özellikle hortum olma riski olan bölgelerde veya hortum gördüklerinde durup onu çekmek yerine, kendilerini muhafazalı bölgelere almaları yönünde vatandaşlarımızı uyarıyoruz.”

Buse Acar’ı arama çalışmaları 

Antalya'nın Kemer ilçesindeki hortumda, bulunduğu aracın dereye sürüklenmesiyle kaybolan, üniversite öğrencisi Kader Buse Acar'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Bodrum’da sel sularına kapılan nişanlı çiftten acı haber

Bodrum'da da aşırı yağışlar nedeniyle oluşan sele bir otomobil kapıldı. Otomobildeki Çağlar Bencik (27) ve nişanlısı Billur Atik hayatını kaybetti. 

İzmir’de sel

İzmir’de de dün akşam etkili olan fırtına ve yağmur nedeniyle göle dönen cadde ve sokaklarda sular tahliye ediliyor. Kemeraltı Çarşısı ve Yunuslar Kavşağı'ndaki yağmur suları belediye ekiplerince döşenen metrelerce hortumla tahliye edildi. Yaşanan  olayda çok sayıda araç sel sularına kapılarak hasar gördü.

DAHA FAZLA HABER OKU