Gelecek Partisi şehirlerde sahaya iniyor, partinin İstanbul, Ankara ve Konya İl Başkanları belirlendi

Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi; İstanbul, Ankara ve Konya il başkanlarını belirledi

Fotoğraf: AA

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi teşkilatlanma çalışmasına hız verdi.

Partinin sözcüsü Selim Temurci illerimizde “bismillah diyoruz” diyerek İstanbul, Ankara ve Konya il başkanlarını kamuoyuna açıkladı.

3 şehrin il başkanı belirlendi

İsa Mesih Şahin İstanbul, Osman Hakan Kılıç Ankara, Hasan Ekici ise Konya Kurucu İl Başkanı olarak atandı.

Kurucu il yönetimleri ve kurucu ilçe yönetimlerinin oluşturulacağını söyleyen Temurci, “Gelecek Partisi, her ilimizde umudun, huzurun adresi olacak” dedi.

"Kanal İstanbul bir an önce durdurulmalı"

Partisinin Kanal İstanbul’a karşı olduğunu yineleyen Temurci, “Kanal İstanbul, takım tutar gibi değerlendirilemez. Bizim topladığımız bilimsel verilerimiz asla Kanal İstanbul projesinin yapılmasına taraftar değildir. Bir an önce durdurulması ve suni gündem olarak tutulmamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"TÜİK rakamları sorgulanıyor"

TÜİK’in enflasyon rakamlarının kamuoyunda sorgulandığını dile getiren Temurci, “Bağımsız ekonomi izleme gruplarının Türkiye’de enflasyonun gerçekte ne olduğunu, sepetteki 418 mamülün ağırlıklarını da dikkate alarak ortaya koymalı. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın atadığı TÜİK’in başındaki arkadaş bakanın performansını ölçüyor” şeklinde konuştu.

"Yanlışın muhalefetiyiz"

“Biz muhalefetiz ama yanlışın muhalefetiyiz” diyen Temurci, “Türkiye’de muhalefet anlayışı değişmeli. Muhalefetin de bir etiği olmalı” dedi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU