ABD’de savaş karşıtları gösteri yaptı

Savaş karşıtları ABD'de 70 kentte sokağa çıktı. Times Meydanı’nda ‘İran ile savaşa hayır’ yazılı pankartlar taşıyan göstericiler Başkan Trump'a tepki gösterdi

Fotoğraf: Reuters

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Irak'ta ABD operasyonu ile öldürülmesinin yankıları sürüyor.

ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesini ve İran ile savaşa girilmemesini isteyen savaş karşıtları, ülkenin 70 kentinde protesto gösterileri düzenledi.

1.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Gösterilerin en büyüğü New York'ta bulunan Times Meydanı'nda gerçekleştirildi. Popüler Direnç, Pembe Kod, Barış Gazileri ve Barış için Sesler adlı sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği gösterilerde Times Meydanı'nda toplanan yüzlerce savaş karşıtı, ABD'nin İran'a savaş açmaması yönünde çağrıda bulundu.

3.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Senatörün evinin önünde protesto

Bazı protestocular İran bayrakları ve Süleymani'nin fotoğraflarının yer aldığı posterler taşıdı. Göstericiler, "Bugün kaç çocuğu öldürdün", "İran ile savaşa hayır" yazılı pankartlarla, ABD Başkan Donald Trump'a tepki gösterdi.

afp.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Protestocular, Brooklyn bölgesinde bulunan Senatör Chuck Schumer'in evinin önüne gelerek, "Adalet yoksa, barış da yok", "ABD, Orta Doğu'dan çık", "Önce insanlık, önce Amerika değil" sloganları attı.

Göstericiler, daha sonra Herald Meydanı'nda yolu trafiğe kapatarak halka broşür dağıttı. Ünlü oyuncu Jane Fonda da İran'a yönelik gerginliği tırmandırdığı gerekçesiyle ABD Başkanı Donald Trump'ı kınamak için Beyaz Saray'ın karşısındaki bir parkta yüzlerce kişiyle beraber eylem yaptı.
 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU