Gelecek Partisi kurucusu Üstün: Bu şartlar altında Türkiye’ye yabancı yatırımcı gelmez

Üstün, Sinan Aygün’ün iddialarının ardından başlayan tartışma sonrası bir değerlendirme yaptı

Fotoğraf: AA

Eski AK Parti Milletvekili ve Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Feramuz Üstün, eski CHP milletvekili Sinan Aygün’ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibini rüşvetle suçlamasının ardından bir değerlendirmede bulundu.

Üstün, “Bir süredir kamuoyunu meşgul eden Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasındaki rüşvet polemiği çok net göstermiştir ki ülkemizdeki inşaat rantı meselesinde bir çok muğlak nokta bulunmaktadır” diyerek, “Bu muğlaklık ilgili kişileri de zaman zaman haksız yere töhmet altında bırakılabilmekte; bu işten nemalananlar kadar, yasal çerçeve içerisinde hareket edenleri de birtakım iftira ve ithamların muhatabı kılabilmektedir. İmar yasalarımız ne yazık ki hem kurumsal bir devlet anlayışıyla hem de çağdaş belediyecilik anlayışıyla bağdaşmamakta ve acilen düzenlemeye gidilmesini gerektirmemektedir” görüşünü paylaştı.

“Şahsi menfaatlere çanak tutan yasalar revize edilmeli”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelecek Partisi olarak bürokrasinin ve devlet hayatının her alanında şeffaflıktan ve adaletten yana tavır koyduklarını ifade eden Üstün, “İşte bu gibi ikilemleri, iddiaları ve şahısları yıpratıcı olaylara meydan vermemek aynı zamanda da muğlaklığı yok eden ve yasaların arkasından dolanarak birtakım şahsi menfaatlere çanak tutan yasaların tümden revize edilme taraftarıyız” dedi.

 

IHA_20121218_256613.jpg
Feramuz Üstün. Fotoğraf: İHA


Türkiye’de yaşananların yabancı yatırımcıyı uzaklaştırdığını savunan Üstün, “Sayın Yavaş ve Sayın Aygün arasında geçen bu polemiği takip eden yabancı bir yatırımcı bırakın Türkiye’de yatırım yapmayı düşünmeyi belki de hali hazırdaki bir projesini bile iptal edebilir. Bu, üçüncü dünya ülkelerinde bile artık eşine az rastlanır bir olaydır” ifadesini kullandı.

“Davutoğlu’nun hazırladığı taslak raftan insin”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde bir kanun taslağı hazırladığını ifade eden Üstün, “Sayın Genel Başkanımızın o günlerde hazırlayıp kamuoyuna sunduğu taslak acilen raflardan indirilmeli ve yürürlüğe konması için bir an evvel gereken adımlar atılmalıdır” dedi.

 

Independent Türkçe, Medya Notu

DAHA FAZLA HABER OKU