CHP’nin ihraç istemiyle disiplin soruşturması başlattığı Aygün: İddialarımın arkasındayım; Yavaş, ‘Hukuk ne derse onu yaparız’ diye mesaj attı

Aygün, Beyaz TV’de yayınlanan bir programa telefonla bağlandı, iddialarının arkasında olduğunu ifade etti

Fotoğraflar: Twitter

Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının mühürlenmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı meclis üyelerinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etti.

İçişleri Bakanlığı da iddiaların ardından bir mülkiye müfettişi görevlendirdiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddiaları reddeden Yavaş “Ankara'yı satanların hepsinden hesap soracağım" tepkisini gösterdi.

CHP tarafından, parti üyeliğinden kesin çıkarma istemiyle hakkında disiplin soruşturması açılan Aygün, Beyaz TV’de Cem Küçük ve Mehmet Metiner’in katıldığı Latif Şimşek’in sunduğu programa telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Kendisinden 25 milyon lira rüşvet istendiği iddiasının arkasında olduğunu ifade eden Aygün, bu görüşmenin 20 dakika sürdüğünü ve görüntülerinin elinde olduğunu öne sürdü.

“Bugüne kadar haraç vermedim, para vermedim” diyen Aygün, “Benden böyle bir para isteyemezsiniz’ dedim. 15.35'te geldiler, 20-25 dakika kaldılar gittiler. Meclis üyelerinin hiçbirini tanımıyorum. Yavaş'a mesaj attım. Bana dönmedi” ifadesini kullandı.

Canlı yayında Yavaş’ın kendisine yolladığını söylediği bir mesajı paylaşan Aygün şunları söyledi:

Yavaş attığı mesajda ‘Sinan Bey, hayırdır, şantaja mı başladın? Personel ne diyorsa odur. Sizden de tehdidinizden de korkacak değilim. Bilginiz olsun. Hukuk ne derse onu yaparız’ dedi.

Yavaş’ı FETÖ’cü ikna etti

Aygün, Yavaş’ın adaylık sürecine dair öne sürdüğü iddialarda ise “Mansur Yavaş’ı CHP’den aday olması için FETÖ’cü Ayhan Atalay ikna etti” dedi. Aygün, “Çok fazla üzerime gelmesinler 2014 seçimlerinin hesabını sorarım” ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe, Beyaz TV

DAHA FAZLA HABER OKU