Erol Olçok’un kardeşinden Gelecek Partisi yorumu: Kopan bir yaprak, enteresan…

Olçok: Bence isim olarak ciddi bir problem var

Fotoğraf: Arter Reklam

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden ve uzun yıllar AK Parti’nin reklam işlerini yürüten Erol Olçok’un kardeşi İstanbul’da katıldığı bir söyleşide Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’ne eleştiriler getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erol Olçok’un eski eşi Nihal Olçok’un da katıldığı Gelecek Partisi hakkında konuşan kardeş Olçok, Gelecek Partisi’nin logosu ve ismini eleştirirken şunları söyledi:

Gelecek Partisi'ni takip ediyoruz. Yeni gördüğümüz logosu ve ismi var. Başka da bir şey görmedik ama benim görmüş olduğum kadarıyla bir siyasi partinin pek tercih edeceği bir isim değil. Gelecek kelimesi ve kavramı bir siyasi parti olarak tercih edilecek bir isim değil. Logo olarak bilmiyorum. Çok fazla bir şey söylemeyelim, izleyelim. Ama 'Siyasi partinin logosu olur mu?' diye sorduğumuzda bana göre olmaz.  Yani çok eski bir yaklaşım. Bakacağız ama izliyoruz. Bir de kopan bir yaprak da enteresan.


“Gelecek diye bir isim olmaz”

Olçok, logonun incir yaprağı olması durum daha iyi olacağını gülerek söylerken şu ifadeleri kullandı:

Bence isim olarak ciddi bir problem var. AK Parti’nin siyasete çok büyük katkıları oldu çok büyük yol belirledi. Mesela dikkat edin AK Parti kurulduktan sonra kurulan partileri söylüyorum, Genç Parti, mesela kısa bir isim, Has Parti açılım var halkın sesi, İYİ Parti, Gelecek Partisi hep bir kelimeye ve kavrama dayalı. İsimler çok önemli bence, partiler hakkında fikir veriyor. Gelecek diye bir isim olmaz, bir parti ismi olmaz. Sembolü hakkında da dediğim gibi yani, yaprak.

AK Parti ile çalışmaları hakkında konuşan Olçok, “AK Partiden bahsetmeden olmaz çünkü belirli bir yaştan sonra AK Partiyle bizim hayatımız örtüşüyor ve devam ediyor. Bu kadar iktidarda kalan bir parti ile çalışmak zor ve aynı zamanda da kolay. Aynı anda hem zorluğu ve kolaylığı var. Severseniz kolaylığı oluyor” diye konuştu.

Olçok Arter Reklam'ın Ajans Başkanı olarak çalışıyor.  Üst üste en fazla seçim kampanyası yapan ve bu tecrübeyi yurtdışına taşıyan Türkiye’nin tek reklam ajansını yöneten Cevat Olçok, aynı zamanda, Türkiye’de WTA, Birleşmiş Milletler 4. Dünya İnsani Zirvesi, Teknofest, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu gibi ulusal ve uluslararası projelerin organizasyonlarını ve tanıtım çalışmalarını da gerçekleştirdi.

Nihal Olçok neden Gelecek Partisi’ne katıldı?

Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin kurucularından Nihal Olçok, Türkiye’de yeni bir siyasi söyleme ihtiyaç olduğunu söylerken “Ülke iyi gidiyor olsa da, bu daha da iyi olamayacağı anlamına gelmiyor" dedi. Times’a konuşan Olçok, Gelecek Partisi'ne katılmasının bir nedenini Gülen destekçilerinin hâlâ devlet kademelerinde yer alması olarak açıkladı.

Olçok soyismi tartışması

Nihal Olçok'un o dönem ismi belli olmayan Gelecek Partisi ile yanyana anılmasının ardından Olçok ailesinde soyisim krizi çıkmıştı. Aile, Nihal Olçok'un soyismi izinsiz kullandığını öne sürmüştü. Olçok ise ''Soyadımdan vazgeçmeyeceğim. Bugün söylediklerimi başından beri söylüyordum. Ayrıca söylediklerimi de ‘Olçoklar’ adına söylemiyordum. Söylediklerimi bireysel olarak, ‘Nihal’ olarak söylüyordum'' demişti.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU