Gelecek Partisi'nin yönetimi belli oldu

154 kişinin yer aldığı Kurucular Kurulu'nun yaptığı toplantıda, Parti Yönetim Kurulu'na 60 asil, 40 yedek üye seçildi

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Ahmet Davutoğlu Genel Başkanlığa seçilirken, partinin yönetim kurulu da belirlendi.

154 kişinin yer aldığı Kurucular Kurulu'nun yaptığı toplantıda, Parti Yönetim Kurulu'na 60 asil, 40 yedek üye seçildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca, Parti Disiplin Kurulu'na 7 asil, 5 yedek üye seçilirken, Parti Etik Kurulu'na da 5 asil ve 5 yedek üyenin ismi yazıldı.

Davutoğlu, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Şehir Üniversitesi kriziyle ilgili konuşarak, Erdoğan'ın sözlerinden hicap duyduğunu belirtti ve şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı vicdanıyla baş başa kaldığında, ‘Davutoğlu'ndan her şey çıkar ama dolandırıcı çıkmaz’ diyebilir, eğer vicdanı kaldıysa. Bir dolandırıcılık varsa ben buradayım. Hukuki işlemleri başlatın, en ağır cezaya razıyım. Neden hukuki süreç başlatılamıyor biliyor musunuz? Çünkü benim başbakanlığım döneminde Halkbank'tan Şehir Üniversitesi’ne bir gram kredi verilmedi. Ben kredi verin demedim. Anlaşılan o ki Sayın Cumhurbaşkanı yine birileri tarafından yanlış bilgilendiriliyor. Lütfen kenara çekilip muhasebe yapsın.

Partinin yönetim kurulunda, Abdullah Başçı, Ayhan Sefer Üstün, Mustafa Nedim Yamalı, Selim Temurci, Cuma İçten, Etyen Mahçupyan, Feramuz Üstün, Hakan Albayrak, Nihal Olçok, Selçuk Özdağ, Yusuf Ziya Özcan gibi isimler yer alıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU