Diyarbakır’da devlet kadroları parayla mı satılıyor? AK Parti İl Başkanı ve iddianın sahibi Kurt konuştu

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Budak, “Tamamıyla yalan ve iftira. Kendisiyle görüştüm, hiçbir delil ve isim sunamadı" derken, Abdurrahman Kurt ise “Partinin yararına konuyu gündeme getirdim” dedi

Devlet kurumlarına alınacak kişiler için "kadro" para alındığı iddiası büyüyor / Fotoğraf: Independent Türkçe 

23. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Diyarbakır’da kamu kurumlarında kadro için binlerce liralık bir piyasanın oluştuğunu iddia etti.

Bir dönem AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nı da yapan Kurt, sosyal medya hesabından Diyarbakır’da kadroların rüşvet karşılığı satıldığını ileri sürdü.

“DSİ’nin kadroları 80 bin, güvenlikçi kadroları da 22 bin TL’ye satılıyor” 

Kurt paylaşımında, “Her şey bir yana da Diyarbakır’da kamu kurumlarında eleman alımlarında kadro satışı o kadar içselleşmiş ki akıl almıyor. En son DSİ için 80 bin civarı rakamlar artık birileri buna da edi bese demeyecek mi?” ifadelerini kullandı.

Kurt bir sonra ki paylaşımında, “Bu arada havaalanı silahlı güvenlik için de 22 bin miş raiç :))Allah belanızı versin be ...” bilgisini paylaştı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Kurt iddialarıyla ilgili Independent Türkçe’ye konuştu.

“İftira ve karalamayla yol yürümek istiyor”

Kurt’un paylaşımı sonrası kendisini aradığını ve yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Budak, iddia sahibinin hiçbir belge sunamadığını söyledi.

İddiaların tamamıyla, isnatsız, yalan ve iftira olduğunu savunan Budak, “Havaya laf söylemek, iftira atmak ve birilerini zan altında bırakmak doğru olmaz. Bunları dün kendisine de söyledim, varsa bir belge gösterin gereğini yapalım. Veya savcılığa verin savcılık gereğini yapsın. Bu karanlığa taş atmaktır. Tahmin ediyorum kendisinin parti ile bağları gevşemiş ve tamamıyla kopartmak istiyor. İftira ve karalamakla yol yürümek istiyor. Ben başka bir anlam çıkaramadım çünkü bana bir şey sunmadı” dedi.

Kurt tarafından gündeme getirilen iddiaların tamamen dedikodu ve sokak ağzıyla yapıldığını, bunun eski bir siyasetçiye yakışmadığını vurgulayan Budak, devamında şunları söyledi:

“O dedi bu dedi şeklinde kişi ismini bile söyleyemedi. Keşke bir isim söyleyebilseydi. Yani tamamıyla sokak ağzı ve dedikodusuyla yapılmış bir çıkış. Başka bir şey değil. Bu ne bir siyasetçiye yakışır ne de bir insana yakışır. Bu bir güruhu zan altında bırakmaktır. Tahminince Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü kendisi hakkında suç duyurunda bulunacak. Varsa bir delilin getir diyecek. Böyle bir saçmalık olmaz, ben bir laf söyleyeyim kim ne yaparsa yapsın, olmaz böyle bir şey. Kendine bunu yakıştırması çok ayıp.”

“Diyarbakır halkı vicdanın ne olduğunu biliyor”

Kurt ise Independent Türkçe’ye konuyu gündeme getirmekle partinin yararını gözettiğini belirterek, herhangi bir demeç vermeyeceğini ve Diyarbakır halkının vicdanın ne olduğunu bildiğini söylemekle yetindi.
 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU