SP lideri Karamollaoğlu: Erdoğan’ın eski yol arkadaşları seslerini yükseltmeli

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski “yol arkadaşlarının” seslerini yükseltmeyerek hata yaptıklarını iddia etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu (Fotoğraf: AA)

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski “yol arkadaşlarının” seslerini yükseltmeyerek hata yaptıklarını savundu.

T24’ten Şirin Payzın’a konuşan Karamollaoğlu,  “Bugün AK Parti’de artık yerleri olmayan, Tayyip Bey’in yola çıktıklarındaki arkadaşları, aslında şu anda seslerini yükseltmeleri icap eder. Yapılan yanlışlara “yanlış” demeleri icap eder. Ama endişeliler. Çünkü Tayyip Bey bu gibi konularda affetmiyor” dedi.

"Gül, riskli olduğu için alenen çıkmadı"

“Tayyip Erdoğan’la beraber yola çıkan ve artık onun gidişatının ülkeyi iyi bir noktaya götürmeyeceğini gören arkadaşları, seslerini çıkarmıyor” ifadesini kullanan Karamollaoğlu, “(Abdullah Gül’e) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifini “Şık olmayacağı” gerekçesiyle yapmazdık. Çünkü biz kendisine Cumhurbaşkanı adayı olmasını teklif ettik. Ama o zaman bir  konsensüs olmadığı için, riskli olacağı için alenen çıkmadı . Arkadaşlar geç kalıyorlar. Bu arkadaşlar biraz daha geciktikleri takdirde, hiç konuşamayacaklar diye korkuyorum. Çünkü AK Parti’de yola beraber çıktılar. Ha onlar geçmişte Erbakan hocamızın icraatının bir kısmını belki tasvip etmediler. Belki, Erbakan hocamızın oluşturduğu hava, belli çevrelerde öyle bir intiba uyandırdı ki “Biz size hayat hakkı tanımayacağız” dedi bazı çevreler. 28 Şubat bu neticeden doğdu. 28 Şubat’ı yapanlar da bugün pişmanlar" İfadelerini kullandı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU