Alanya Belediyesi bir kamyon köpek gönderdi, Mersin yakalayıp iade etti

Mersin’de jandarmanın durdurduğu kamyondan 70 sokak köpeği çıktı. Köpeklerin Mersin’de bırakılmak amacıyla Alanya Belediyesi tarafından gönderildiği ortaya çıktı. Köpek dolu kamyon yeniden Alanya’ya gönderildi

Fotoğraf: mersin.bel.tr

Mersin’de jandarma ekipleri 5 Aralık gecesi kendilerine gelen bir ihbarı değerlendirerek, Aydıncık-Gülnar yolu Eskiyörük Mahallesi civarında bir kamyonu durdurdu.

Kontrolü yapılan kamyonun kasasında kimlik kartı ile küpeleri bulunmayan 70 sokak köpeği bulundu. Hayvanlar muhafaza altına alınırken, sorgulanan kamyon şoförü köpekleri nereye götürdüğüne ilişkin sorulara yanıt vermedi. Jandarma ekipleri tarafından araç ve sürücü hakkında işlem yapıldı.

AW876002_03.jpg
Fotoğraf: mersin.bel.tr

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinden yaptığı açıklamada, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydıncık İlçe Müdürlüğü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı arasında yapılan görüşmeler sonucunda hayvanların Alanya ilçesinden yüklenerek, Mersin’e doğru yola çıkarıldıkları öğrenildi ve kentin muhtelif yerlerine bırakılacakları beyan edildi” ifadeleri kullanıldı.

AW876002_02.jpg
Fotoğraf: mersin.bel.tr

 

Geri gönderildiler

“Hayvanlara Bu Eziyet Yapılır Mı?” başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Jandarma ekiplerinin durumu ilk olarak Anamur Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine bildirmesi üzerine görevliler Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştı. Büyükşehir ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydıncık İlçe Müdürlüğü’nün olaya el atmasının ardından da Alanya Belediyesi ile görüşüldü ve yaptıklarının yasal olmadığı, bir suç işledikleri ifade edildi. Bunun üzerine köpekler tekrar Alanya’ya geri gönderildi. Büyükşehir Belediyesi, daha önceleri de komşu illerden devamlı olarak bu tarz olaylar ile karşı karşıya kalıyordu. Bu sefer belgeler ve tutanaklar ile olay açıklığa kavuşturuldu ve köpekler geldikleri yere geri gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yasaya göre hayvanların başka bir ile nakli için menşe şahadetnamesi gerektiğini belirterek, söz konusu 70 köpekle ilgili hiçbir belge bulunmadığı için geri gönderildiklerini bildirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU