AK Parti’den Güngören Belediyesi Meclis Üyesi’ne istifa çağrısı

AK Parti Sözcüsü Çelik: İstifa eden şahıs aynı zamanda Meclis üyesi. Bunu doğru bulmuyoruz, görevden ayrılmasını istiyoruz

Fotoğraf: AA

Güngören Belediyesi Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, “kendisini görüp ayağa kalkmadı” diye belediyede çalışan bir şoföre “tuvalet önünde oturma” cezası verdi. 
Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Güngören Belediyesi Başkanı Bünyamin Demir, cezayı veren yardımcısının istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de bugünkü konuşmasında konu hakkında “Enes'e sesleniyorum. Seni gözlerinden öpüyorum. Bu davranış çok yanlıştır. İlgili belediye başkan yardımcısı görevden alınmıştır. İstifa eden şahıs aynı zamanda Belediye Meclis üyesi. Bunu doğru bulmuyoruz, görevden ayrılmasını istiyoruz” dedi.

Çelik, MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada Ceren Özdemir cinayeti ile ilgili olarak da şunları söyledi:

Ceren'i kaybederken hepimiz insanlığımızdan bir parça kaybettik. Gerekli infaz kurumunun bir ihmali var mı kontrol ediyoruz. Bu siyasetler üstü bir durumdur. Gerekli mekanizmalar devreye sokulacak, kültürel hassasiyetin pekiştirilmesi, kadına yönelik şiddeti engellemeye yönelik bir hassasiyet oluşturulmalı.  Her çocuğumuz Neşet Ertaş'ın şiarıyla 'Kadınlar insandır ve biz de insanoğluyuz' anlayışıyla yetiştirilmeli.

Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

Almanya'da bir kanalın kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Hitler'e benzete yayını kınıyoruz. Basın özgürlüğüyle alakası yoktur. Yapılan hakaretler devletimize ve milletimize yapılmıştır. Almanya'daki soydaşlarımızın vergileriyle yayın yapan bir kamu kuruluşu bu. Atatürk ile Alevi vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmek üzere kara propaganda yapılıyor. Gerekirse tarihçilerimizi de oraya çağırırlar tarihçilerimiz gerekli cevabı verir. Ama bu çirkin bir saldırı. Bu yayın kuruluşu devletimizden ve milletimizden özür dilemeli. Biz de Bakanlığımız ve stk'larımızla gerekeni yapacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU