Çin'de şiddetli rüzgar üç kişiyi uykusunda pencereden dışarı savurdu

Çin'deki ekstrem hava koşullarında en az 7 kişi hayatını kaybetti

2 Nisan Salı günü Çin'in doğusundaki Ciangşi eyaletine bağlı Nanchang'da vatandaşlar yağmur fırtınasının içinden geçiyor (AP)

Çin'in güneydoğusunu vuran şiddetli yağmur ve dolu fırtınasının ardından o sırada uyuyan üç kişinin tayfun benzeri rüzgarlar nedeniyle evlerinden dışarıya savrulduğu bildirildi.

Ciangşi eyaletindeki Acil Sel Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamada, 31 Mart'ta başlayıp Nanchang ve Ciuciang dahil 9 şehri etkisi altına alan ekstrem hava koşulları nedeniyle en az 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 54 ilçede 93 bin kişinin de bu durumdan etkilendiği belirtildi.

Aralarında 11 yaşında bir çocuğun da bulunduğu üç kişinin pazar günü fırtına sırasında yüksek katlı apartmandan düşerek öldüğü bildirildi. Rüzgarlar, Nanchang'daki binada bulunan iki dairenin kapı büyüklüğündeki pencerelerini çerçevelerinden parçalayarak söktü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel basında çıkan haberlere göre, apartman sakinleri yataklarından deliklere doğru çekilip düşerek hayatını kaybetti. Associated Press'e göre onlarca ev de ciddi hasar gördü.

Bu fırtınalar pazar başladı ve salıya kadar devam etti. Yetkililer üç kurbanın düşüşüyle ilgili koşulları araştırıyordu.

Binanın 20. katında oturan Şu isimli adam, oturma ve yatak odası pencerelerini uçuran rüzgarın 64 yaşındaki annesi ve 11 yaşındaki oğlunu daireden dışarı savurduğunu South China Morning Post'a anlattı.

Üçüncü kurbansa 60 yaşındaki bir kadındı. Wan adındaki eşi, kadının 11. kattaki yatak odasının penceresinden dışarı çekildiğini söyledi. Adam, fırtınadan zarar görmeyen bir odada uyuduğu için hayatta kaldığını belirtti.

Evin her yerini çılgınca arayan Wan, sonunda tavandan yere kadar uzanan oda penceresinin tamamen patladığını keşfetti.

Viral olan bir videoda, eşinin yatağı camsız bir pencerenin yanında görünüyordu. Adamın eşinin binadan nasıl savrulduğuna ilişkin ayrıntılar belirsizliğini koruyor. Ancak Wan daha sonra eşinin cesedini binanın dibinde buldu.

Wan, "Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım" dedi.

Hasarın tam tespiti halen devam ediyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU