Baltimore köprüsü enkazından alınan görüntüler faciaya ışık tutuyor

Yetkililer, görsellerin yüzeyin altındaki görüş mesafesinin 30 ila 60 cm olduğunu ortaya koyduğunu söylüyor

ABD Donanması Deniz Sistemleri Komutanlığı'nın paylaştığı bu görsel Francis Scott Key Köprüsü'nün Patapsco Nehri'nin dibindeki parçalarını gösteriyor (ABD Donanması/Twitter)

Yeni görseller Baltimore Francis Scott Key Köprüsü'nün Patapsco Nehri'nin dibindeki kalıntılarını gösteriyor.

ABD Donanması, sonar teknolojisiyle elde ettiği fotoğrafları salı sabahı yayımladı. Maryland Eyalet Polisi, ABD Ordusu personelinin olay yerinde çalışan dalgıçların kullandığı temel sonar araç CODA Octopus cihazından faydalandığını açıkladı.

Görseller, nehrin dibindeki çamur ve gevşek madde nedeniyle yüzeyin altındaki görüş mesafesinin 30 ila 60 santime kadar bulanık olduğunu ortaya koyuyor. Baltimore Limanı yaklaşık 15 metre derinliğinde.
 

Key Köprüsü
Baltimore'da yıkılan köprü (ABD Donanması/Twitter)


ABD Ordusu, X'te yaptığı açıklamada, "Dalgıçlar gerçekten karanlıkta çalışıyor çünkü ortam ışıklandırıldığında görüşleri gece yoğun kar yağışı altında uzun farlar açıkken araba sürmeye benziyor" dedi. Dalgıçların, yakındaki gemilerde CODA görsellerini gerçek zamanlı izleyen operatörlerin ayrıntılı sözlü talimatlarıyla yönlendirilmesi gerekiyor ve bu da işleri daha karmaşık hale getiriyor.

Geçen hafta yetkililer, ölen 6 kişiden 4'ünün cesetlerini çıkarma çalışmalarını dalgıçların suda karşı karşıya kaldığı tehlikeli koşullar nedeniyle askıya almıştı. Yine de Maryland Valisi Wes Moore pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, adamları ailelerine kavuşturmadaki kararlılığını yineledi.

 

Key Köprüsü
Baltimore'da yıkılan köprü (ABD Donanması/Twitter)​​​​​​


Sorun beklenenden giderek daha karmaşık hale gelse de yetkililer, köprünün parçaları alandan çıkarıldığında cesetlere ulaşabilecekleri konusunda iyimserler.

Amiral Shannon Gilreath pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: 

Bu kirişler esasen iç içe geçip dolanmış durumda, bu da onları su yolundan kaldırmak adına daha uygun boyutlara getirebilmemiz için sonunda nereyi kesmemiz gerektiğini bulmayı çok zorlaştırıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU