Amy Winehouse biyografisinin yönetmeni yanlış anlaşılmayı giderdi

Sam Taylor-Johnson, projeyle ilgili çıkan yaygaranın yersiz olduğunu açıkladı

Amy Winehouse'un biyografik filminin yönetmeni Sam Taylor-Johnson, "tartışmalı" yapımla ilgili yanlış anlaşılma olduğunu düşündüğü şeye açıklık getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eşi Aaron'ın yeni James Bond olacağı yönündeki spekülasyonlara değinen Grinin Elli Tonu'nun (Fifty Shades of Grey) yönetmeni, Industry oyuncusu Marisa Abela'nın Rehab'i seslendiren şarkıcıyı canlandırdığı ve onun şöhrete yükselişiyle 2011'deki ölümüne yol açan olayları konu alan Back to Black'i yönetti.

Projenin duyurulmasından ve Abela'nın karakterinin görüntülerinin internette ortaya çıkmasından bu yana pek çok kişi Winehouse hakkında bir filmin gerekliliğini sorguluyor. Birçok kişi de bu filmi onun hayatını sömürmekle suçluyor.

Benzer şekilde filmden alınan Abela'nın Grammy ödüllü yıldız rolünde şarkı söylediği kısa bir video da internette acımasız tepkilerle karşılaştı. 

Ancak film öncesinde Winehouse'un ailesiyle görüşen Taylor-Johnson yılmadı. Yönetmen, Back to Black'in iddia edildiği kadar tartışmalı olmadığına inanıyor ve nedenini de açıklıyor.

The Times'a verdiği röportajda, "Hayır, hiçbir şekilde [filmin] tartışmalı olduğunu düşünmüyorum" dedi ve şöyle ekledi:

Böyle bir şey hakkında her zaman çok fazla ses çıkar ancak henüz kimse filmi gerçekten görmedi. Biz bunu Amy'nin sözleri, müziği ve bakış açısıyla yaptık.

Taylor-Johnson "başka bir şeyin" gerçekten de "sömürücü" olacağını kabul etti ancak bu özel filmin "trajik bir şekilde gelecekten geçmişe bakmaktan yoksun" olduğunu söyledi.

Bu bir araştırma eseri değil. Amy'yi neşeyle onurlandırıyor.

"Amy karakterinin hakkını verme konusunda bir sorumluluk hissettiğini" söyleyen Abela, Winehouse filmi izleyebilseydi "kendisiyle gurur duymasını" umduğunu ifade etti.
 

Marisa Abela, Back to Black'te Amy Winehouse rolünde (StudioCanal)
Marisa Abela, Back to Black'te Amy Winehouse rolünde (StudioCanal)


Filmde ayrıca Winehouse'un ebeveynlerini canlandıran Eddie Marsan ve Lesley Manville'le şarkıcının eski eşi Blake Fielder-Civil'e hayat veren Jack O'Connell da rol alıyor.

Taylor-Johnson proje öncesinde Fielder-Civil'le görüşmeyi denediğini ama başaramadığını belirterek şöyle demişti:

Sanırım filmle ilgili çok fazla korkusu var ve bu yüzden görüşmekten korktu.

Back to Black 3 Mayıs'ta sinemalarda.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU