Biden ve Trump çok farklı tonlarda Paskalya mesajları paylaştı

"Herkese Mutlu Paskalyalar" dileyen Trump kendisini "hapse atmak isteyenlere" yönelik bir saldırıya da yer verdi

(AP)

Joe Biden ve Donald Trump pazar günü internetten yaptıkları paylaşımlarla halka mutlu Paskalyalar diledi fakat mesajlarının tonu biraz farklıydı.

Biden, X'te yazdığı kısa ve sade mesajında "Bugün dünyanın dört bir yanındaki kiliselerde ve evlerde toplanan herkese: Mutlu Paskalyalar" dedi.

Tanrı sizi kutsasın ve korusun.

Trump da kendi sosyal medya platformu Truth Social'da paylaştığı mesajda "Herkese mutlu Paskalyalar" diledi fakat kendisini "hapse atmak isteyenlere" yönelik bir saldırıya da yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski ABD Başkanı pazar günü öğleden sonra paylaştığı uzun ve genellikle olduğu gibi büyük harflerle yazdığı mesajında aralarında Adalet Bakanlığı'nın özel yetkili savcısı Jack Smith ve Georgia'lı savcı Fani Willis'in de yer aldığı bazı olağan şüphelilere yüklendi.

 


Trump, "2024 BAŞKANLIK SEÇİMİNE MÜDAHALE ETMEK VE BENİ HAPSE ATTIRMAK İÇİN ELİNDEN GELEN HER ŞEYİ YAPAN SAHTEKAR VE YOLSUZ SAVCI VE HAKİMLER DE DAHİL HERKESE MUTLU PASKALYALAR" diye yazdı.

HALİHAZIRDA ÇÖKEN BİR ULUS OLAN AMERİKA'YI YOK ETMEK İSTEDİKLERİ İÇİN TAMAMEN VE BÜTÜNÜYLE TİKSİNDİĞİM BİRÇOK KİŞİ DE DAHİL.

HERKESE MUTLU PASKALYALAR!

Smith'ten "dengesiz" diye bahseden Trump, Willis'in kendisine karşı yürüttüğü davanın "yasadışı" olduğunu söyleyerek en sevdiği nakaratlardan birini tekrarladı.

Bu paylaşım eski ABD Başkanı'nın başını çektiği Cumhuriyetçilerin, Trans Görünürlük Günü'nü kutlayan bir açıklama yayımlayan Biden'a, sözkonusu gün Paskalya Pazarı'na denk geldiği için seslerini yükselttikleri sırada yapıldı.
 

Truth Social
Donald Trump'ın Truth Social'da paylaştığı Paskalya mesajı (@realDonaldTrump/ TruthSocial)


Michigan merkezli trans aktivist Rachel Crandall'ın 2009'da başlattığı Uluslararası Trans Görünürlük Günü (genellikle Trans Görünürlük Günü diye kısaltılır) her yıl 31 Mart'ta kutlanırken bu tarih 2024'te Paskalya Pazarı'na denk geldi.

Cuma günü Trans Görünürlük Günü'nü kutlayan bir açıklama yaparak trans haklarına desteğini belirten ABD Başkanı Biden, radikal sağcıların tepkisini çekmişti.

Biden, X'te "Trans Görünürlük Günü'nde, tanıdığım en cesur kişilerden bazılarının neşesini, gücünü ve mutlak cesaretini kutluyoruz" diye yazmıştı.

Bugün milyonlarca trans ve nonbinary (ikili cinsiyet sınıflandırmasının dışındaki kimlikler için kullanılan tanım -çn.) Amerikalıya onları gördüğümüzü, ait olduklarını ve onlara haysiyet ve saygıyla davranılması gerektiğini gösteriyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU