Netanyahu’nun Refah’a girmenin ‘kaçınılmaz’ olduğunu teyit etmesinin ardından Mısır’dan uyarı geldi

Sisi, “İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik saldırılarının ‘uluslararası hukukun ciddi bir ihlali olduğunu” söyledi

İsrail’in dün Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deyr el-Balah’a düzenlediği saldırının ardından yaşanan yıkım / Fotoğraf: AFP

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi, İsrail’in Refah’ta bölgeye sığınan 1,5 milyondan fazla yerinden edilmiş insanın hayatını tehdit edecek bir askeri operasyon başlatma planı konusunda uyardı.

Sisi, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile dün Kahire’de düzenlediği basın toplantısında, Gazze’de acil ateşkesin ve İsrail’in saldırılarına son vermesinin gerekli olduğunu vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mısır Cumhurbaşkanı, İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik saldırılarının ‘uluslararası hukukun ciddi bir ihlali olduğunu’ belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bölgeyi ziyaret eden Hollandalı mevkidaşı Mark Rutte’ye, İsrail ordusunun Refah’a girişinin ‘savaşın hedeflerine ulaşması için gerekli’ olduğunu belirtmiş ve yaygın uluslararası uyarılara rağmen saldırının kaçınılmaz olduğuna işaret etmişti.

Öte yandan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, Gazze Şeridi’ne yardım taşıyan ilk geminin görevini tamamlamasının ardından ikinci geminin Larnaka Limanı’ndan yol çıkmaya hazır olduğunu açıkladı.

Kombos dün yaptığı açıklamada, halihazırda sorun olmazsa ilk gemi yükünü boşalttıktan sonra yola çıkacak daha büyük kapasiteli bir ticari geminin cumartesi gününden bu yana Larnaka Limanı’nda demirli olduğunu belirtti.

Bakan, geminin taşıdığı yardımın miktarını belirtmeden, gemi ve yükün yetkililer tarafından denetlendiğini söyledi.

Benny Gantz’ın etrafında toplanan merkezci blok dağıldı

İsrail’de ‘acil durum hükümetinde’ eski Savunma Bakanı Benny Gantz’ın etrafında toplanan merkezci blok dağıldı.

Netanyahu’nun sağcı Likud partisinden ayrılarak Gantz’a katılan eski adalet bakanı Gideon Sa’ar, Netanyahu’nun savaş kabinesine katılma talebinde bulunarak, Ulusal Birlik grubunun dağıldığını ve Bakan Benny Gantz’ın Mavi ve Beyaz partisiyle olan ittifakının sona erdiğini duyurdu.

İki siyasetçi, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından Ekim ayında acil durum hükümetine katıldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU