Murat Kurum: İmamoğlu, 5 yıllık dönemde devletin hiçbir protokolüne uymamış bir belediye başkanı

"Parası Ulaştırma Bakanlığı tarafından ödenen, her ne hikmetse başkan bu törene katılma kararı almış."

Fotoğraf: AA

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında yaşanan "davetiye" tartışmasına değinen Kurum "Büyükşehir belediye başkanı Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılışıyla alakalı davet edildiğini, bu davete katılacağını, parasını kendisinin ödediğini ifade ediyor. Parası Ulaştırma Bakanlığı tarafından ödenen, her ne hikmetse başkan bu törene katılma kararı almış" diye konuştu.

Kurum şöyle devam etti:

Sayın Ekrem İmamoğlu, 5 yıllık dönemde devletin hiçbir protokolüne uymamış bir belediye başkanı. Yeri gelmiş bakanlara laf yetiştirmiş. Yeri gelmiş Cumhurbaşkanımıza, milletin iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak laflar etmiş. Yeri geldi 'Bizi engellediler, yaptırmadılar' polemiğiyle ama 'neyi engelledik' diye sorulunca cevabı olmayan başkan profili çiziyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Protokol krizi" iddilarına yanıt

Sirkeci-Kazlıçeşme hattı açılışında Binali Yıldırım ile arasında protokol krizi yaşandığı iddialarına da değinen Kurum şöyle konuştu:

Burada çok samimi bir şekilde Binali Abi'ye dedik ki 'Sayın Başbakanım sayın Cumhurbaşkanımızın yanına geçin, emeğiniz var, orada olmanız yakışır. Siz soluna geçin orada olun' dedim. O da 'şimdi ayıp olur, geçmeyeyim' dedi. Bizde devlet adabı, devlet tecrübesi var. Orada büyüğümüz, başbakanlık yapmış abimize 'Siz Cumhurbaşkanımızın yanına geçin' diyorum. O da nezaket gösteriyor 'Murat Bey sen İBB adayısın, sen buraya geç' diyor. O kadar nezaket sahibi bir abimiz. Gülerek bu kriz yaşanır mı?

"Biz öne geçtik"

Aday olduktan sonra anket yaptığını ifade eden Kurum "2,5-3 puan gerideydik. Projelerimizi açıkladık. Biz öne geçtik. Bugün 1-1,5 puan öndeyiz" diye konuştu.

Başak Demirtaş'ın İBB adaylığına da değinen Kurum şunları kaydetti:

Adaylığını ilan etti. Aradan 3-5 gün süre geçti. Sonra bir yerlerden talimat geldi, adaylığını geri çekti. Meral Hanım ile Murat Bey eş başkanlık anlayışı çerçevesinde aday gösterildiğini söylediler. Sonra kent uzlaşıcı yapacağız dediler. Belediye başkanlıklarda uzlaşı içerisinde olduğunu söylediler. Kandil'de sözde elebaşlarından biri açıklama yaptı. Bu ittifaka sizi yönlendiriyoruz, bu ittifaka oy vermeniz gerekir diye aleni şekilde oradan talimat verdi. DEM ideoloji üzerine kurulmuş bir parti. İlçelerde ittifak yaparlar, kapı arkasında gizli pazarlıklar vardır, bilmiyoruz.

Mal varlığını açıkladı

Mal varlığının açıklanması tartışmalarına da giren Kurum şunları ifade etti:

Biz düzenli olarak hem bakanlık sürecinde hem de milletvekilliği sürecinde bildirmek zorundasınız. Mal varlığımızı açıklamada herhangi bir sorunumuz yok. Ankara'da evimiz var. İstanbul'da evimiz var. 1 tane arabamız var. Biraz da borcumuz var. Mal varlığımız bu.  Ev aldığımız için o eve olan borcumuz var. 2 yıl daha borç ödeyeceğiz.

"İmamoğlu bölme, parçalama işinde başarılı"

Rakibi Ekrem İmamoğlu için "Bölme, parçalama işinde başarılı" değerlendirmesini yapan Kurum "Kendi hayallerini gerçekleştirmiş. CHP'yi bölme hedefi koymuş, gerçekleştirmiş. İYİ Parti genel başkanı ile Meral Akşener'le karşı karşıya gelmiş. Genel başkanı arkadan hançerlemiş. Kürtlerle, Alevi kardeşlerimizle alakalı o ayrıştırmayı her alanda gerçekleştirmiş. Bu hayallerini gerçekleştirmiş. Ama iş konusunda tablo yüzde 87 yapamamış" dedi. 

 

 

Ayrıntılar geliyor...

DAHA FAZLA HABER OKU