Her 5 Amerikalıdan biri Taylor Swift'in Biden yanlısı bir komplonun içinde olduğunu düşünüyor

Monmouth Üniversitesi'nin yaptığı ankete göre, komplo teorisine inananların çoğu, 2020 seçimlerinin sonucunun hileli olduğunu düşünen Trump destekçileri

(AP)

ABD'deki Monmouth Üniversitesi'nin yaptığı yeni ankete göre, neredeyse her 5 Amerikalıdan biri Taylor Swift'in Başkan Biden'ı yeniden seçtirmek için gizli bir hükümet planının arkasında olduğunu iddia eden komplo teorisine inanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çarşamba günü yayımlanan sonuçlara göre, katılımcıların yüzde 46'sı komplo teorisini duyduğunu, yüzde 18'i de buna inandığını söyledi.

Teoriye inananların yüzde 71'i kendisini Cumhuriyetçi, yüzde 83'ü de Trump destekçisi diye tanımladı. Yüzde 73'ü de 2020 ABD Başkanlık seçim sonuçlarının hileli olduğuna inanıyor. 

Bu teoride, halkı Trump'tan uzaklaştırmak için ABD Savunma Bakanlığı'nın pop yıldızıyla işbirliği yaparak Biden yanlısı propagandasını yaydığı ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için de NFL'i kullanıyor olabileceği öne sürülüyor. 

Bağımsız Monmouth Üniversitesi Anket Enstitüsü Direktörü Patrick Murray, "Sözde Taylor Swift psikolojik operasyon komplosu, Trump destekçilerinin önemli bir kısmı arasında kabul görüyor. Ankete katılmadan önce bu konuyu duymamış olan birçok kişi bile bu fikri inandırıcı buluyor" diyor.

2024 başkanlık seçimine hoş geldiniz.

Swift'in hayranlarını yaklaşan seçimlerde oy kullanmaya teşvik edip etmemesi gerektiği sorusuna gelince, Amerika halkının yüzde 68'i bu fikri onayladı. Bu oran Demokratlar arasındaki yüzde 88'lik güçlü destek ve Cumhuriyetçiler arasındaki yüzde 42'lik daha zayıf destek arasında bölündü.

Genel olarak Taylor Swift hakkında olumlu bir izlenime sahip olup olmadıkları sorulduğunda katılımcıların yüzde 39'u olumlu, sadece yüzde 13'ü de olumsuz bir görüşe sahip olduğunu söyledi. Yüzde 43'ü şarkıcı hakkında hiçbir fikri olmadığını belirtirken, yüzde 5'i onu tanımadığını ifade etti.

Ankete katılan 902 yetişkinin yüzde 22'si kendilerini Swift hayranı olarak tanımlarken, sadece yüzde 6'sı kendini "Swifties" diye nitelendiriyor. 

Swift son aylarda rekor kıran dünya turnesi, bu turnenin konser filminin sinema gösterimi ve kazandığı çok sayıda Grammy'le pop kültürünü domine etti. Son olarak yeni albümünü duyurdu ve Las Vegas'ta partneri Travis Kelce ve Kansas City Chiefs'in üst üste ikinci Super Bowl zaferine tanıklık etti.

The Independent'tan Katie Rosseinsky kısa bir süre önce Swift'in kültürel yaygınlığını araştırmış ve şöyle yazmıştı:

Geçen haftanın Taylor Swift için yoğun geçtiğini söylemek hafif kalır. Japonya Büyükelçiliği, Swift'in potansiyel Super Bowl seyahat programıyla ilgili görüş belirtti. Ayrıca Joe Biden'ın Beyaz Saray'da ikinci bir dönem geçirmesini sağlamak için tasarlanmış solcu bir psikolojik operasyonun bir parçası olarak damgalandı.

Hararetli spekülasyonlara da konu oldu: Reputation'ın yeni bir versiyonunun yayımlanacağını duyurmak üzere miydi? Ayrıca Yılın Albümü ödülünü 4 kez kazanan tek kişi olarak Grammy tarihine geçti. Ve sonra ödül konuşmasını The Tortured Poets Department adlı başka bir albümün gelişini müjdelemek için kullandı.

Yorucu, değil mi? Ancak geçen hafta yaşananlar Swift için anormal değil. Son 12 ay boyunca, bir şekilde imkansızı başarmış gibi görünüyor: Daha önce tadını çıkardığı süperstarlık seviyesinin çok ötesinde bir şöhret katmanına yükselmek.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU