İsrail’in Şam kırsalına yönelik hava saldırıları maddi kayıplara neden oldu

İsrail iki gün üst üste saldırılar düzenledi

İsrail’in Şam eteklerine düzenlediği hava saldırısı / Fotoğraf: SOHR

Suriye resmi haber ajansı SANA, bugün (Cumartesi) İsrail’in Şam kırsalındaki birçok noktaya hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

SANA’nın aktardığına göre askeri bir kaynak, İsrail saldırısının ‘işgal altındaki Suriye Golan Tepeleri yönünden geldiğini ve hava savunmasının füzelerden bazılarını düşürdüğünü’ söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaynak, saldırının ‘bazı maddi kayıplara’ yol açtığını belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail’in dün Suriye başkentinin batısındaki bir ‘konutu’ hedef alan hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

İsrail, geçtiğimiz yıllarda Suriye ordusunun mevzilerinin yanı sıra Suriye’deki silah ve mühimmat depoları ile sevkiyatları da dahil olmak üzere çoğunlukla İran ve Hizbullah hedeflerine yönelik yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.

SOHR, dünkü ‘İsrail saldırısının’ ‘Suriye’nin başkenti Şam’ın batısındaki bir konutu’ hedef aldığını belirterek, Şam’ın Dimas bölgesinde de ‘şiddetli patlamaların’ duyulduğunu kaydetti.

Gözlemevi,İsrail saldırılarının, Şam'ın batısındaki askeri havaalanı yakınındaki bir bölgenin dün füze saldırısına maruz kalması sonrası gerçekleştiğini belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU