Göçmen teknesi kazasındaki rolü nedeniyle bir Türk vatandaşı İtalya'da 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İtalya'nın güneyindeki Crotone kentinden bir yargıç, insan kaçakçılığı çetesinin organizatörü olmaktan suçlu bulunan Gün Ufuk'a ayrıca 3 milyon euro para cezası verdi

Fotoğraf: AA

Geçen yıl en az 94 kişinin öldüğü bir göçmen teknesi kazasındaki sorumluluğu nedeniyle bir Türk vatandaşı İtalya'da 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yılın şubat ayında İzmir'den Avrupa'ya doğru yola çıkan ve İtalya'nın Kalabriya bölgesindeki Steccato di Cutro açıklarında batan teknede Afganistan, İran ve diğer ülkelerden göçmenler vardı. 

İtalyan basınında dün yer alan bir habere göre, İtalya'nın güneyindeki Crotone kentinden bir yargıç, insan kaçakçılığı çetesinin organizatörü olmaktan suçlu bulunan Gün Ufuk'a ayrıca 3 milyon euro para cezası verdi.

Savcılar, Ufuk'un İzmir'den yola çıkan ve içinde yaklaşık 180 kişinin bulunduğu tekneye kaptanlık yaptığını iddia ettiler.

İsnat edilen suçlamayı reddeden ve teknede bulunmasının tek nedeninin Türkiye'deki "siyasi zulümden" kaçmaya çalışması olduğunu belirten Ufuk, geçen yılın mart ayında İtalya'dan sınırı geçtikten sonra Avusturya'da tutuklanmıştı.

Ufuk'un avukatı Salvatore Falcone, acil durum ekiplerinin kazaya yetersiz müdahalesi nedeniyle müvekkilinin günah keçisi yapıldığını ve kararı temyize götürmeyi planladığını belirtti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU