Soğuk suda yüzmenin, menopoz ve regl üzerineki etkisi ortaya çıktı

Araştırma 16 ila 80 yaşında 1114 kadınla yapıldı

Araştırmaya göre soğuk suda yüzmek, regl ve menopozla ilgili hem fiziksel hem de zihinsel semptomları hafifletiyor (AFP)

Soğuk suda yüzmenin menopoz ve regl dönemi semptomlarını hafiflettiği belirlendi. 

Birleşik Krallık'taki Londra Üniversitesi Akademisi'nden bilim insanlarının yaptığı araştırmaya düzenli olarak soğuk suda yüzen 16 ila 80 yaşında 1114 kadın katıldı. 

Ortalama yaşın 49 olduğu gruptaki 785 kadın çalışma sırasında menopozdayken, bu kişilerden 711'i regl dönemi semptomlarından muzdaripti.

Katılımcıların yarısı soğuk suda yüzmenin anksiyetelerini ciddi ölçüde azalttığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmaya katılan kadınlardan yüzde 35'i ani duygu durumu değişimlerinin hafiflediğini belirtirken, yüzde 31'i olumsuz ruh halinde iyileşme yaşadığını, yüzde 30'u da sıcak basması etkilerinin azaldığını ifade etti.

Katılımcıların yüzde 63'ü özellikle menopoz semptomlarını hafifletmek için soğuk suda yüzdüğünü belirtti.

Bilimsel dergi Post Reproductive Health'de yayımlanan araştırmada, bu aktivitenin "kadınlar tarafından sıcak basması, ağrı ve sızı gibi fiziksel semptomları hafifletmek için kullanılabileceği" ifade edildi.

Çalışmada yüzme süresi uzadıkça ve suyun soğukluğu yükseldikçe, olumlu etkilerin de arttığı belirtildi.

Araştırmaya katılan 54 yaşındaki bir kadın, "Soğuk suda yüzmenin menopoz semptomlarım üzerinde büyük etkisi oldu. Tek başıma ya da bir grup kadınla doğada egzersiz yapmak iyileştirici" dedi.

57 yaşındaki diğer bir katılımcı da "Soğuk su olağanüstü. Hayatımı kurtardı. Fiziksel ve zihinsel tüm semptomlar kayboluyor ve kendimi çok iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı. 


Independent Türkçe, Guardian, Medicalxpress

DAHA FAZLA HABER OKU