Müslümanların en kutsal ikinci mabedinde günde 30 ton parfüm kullanılıyor

Her hafta 5 milyonu aşkın Müslüman bu camide ibadet ediyor

Peygamber Mescidi, 654'teki deprem ve yangında yıkıldıktan sonra yeniden inşa edilmişti (Reuters)

Suudi Arabistan yönetimi tüm dünyadan Müslümanların ziyaret ettiği Medine'deki Mescid-i Nebevî'de sürdürülen temizlik çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada camideki halıların sterilizasyonu için bir günde kullanılan 115 ton temizlik malzemesinin yanı sıra, 30 ton da parfüm tüketildiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan televizyonu El Ekberiye'ye konuşan İki Kutsal Camii Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Fevzi El Hucayli, "Camideki koku için kullanılan parfüm miktarı günlük 30 tona, halıların temizliği için kullanılan malzeme 115 tona ulaştı. Dezenfeksiyon, temizlik ve kat yıkama için her biri bağımsız işlev gören 600 farklı cihaz kullanılıyor" dedi.

Hac ve umre ibadetlerini yerine getiren Müslümanların büyük çoğunluğu, Mekke'deki Mescid-i Haram'ın ardından Medine'ye giderek İslam'ın en kutsal ikinci mekanı olarak kabul edilen Mescid-i Nebevî'yi ziyaret ediyor.

Resmi rakamlara göre camide her hafta yaklaşık 5,2 milyon Müslüman ibadet ediyor.

Suudi yetkililer, 6 ay önce başlayan umre sezonunda bu yıl dünyanın çeşitli yerlerinden yaklaşık 10 milyon Müslüman'ın ülkeye gelmesini bekliyor.

Mescid-i Nebevî ya da diğer adıyla Peygamber Mescidi, Hicret'in ardından Hz. Muhammed ve sahabeler tarafından Medine'de inşa edilmişti.

Peygamber'in kabri de mescidin içinde yer alıyor.


Independent Türkçe, Gulf News, Siasat

DAHA FAZLA HABER OKU