ABD'de bira tüketimi son 24 yılın en düşük seviyesine geriledi

Bira endüstrisinin önde gelen isimlerinden biri 2023'ü bira ticareti için "5. seviye alarm" diye nitelendirdi

(Unsplash)

Yeni bir sektör raporuna göre Amerikalıların alkollü bira tüketimi 1999'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

ABD genelinde içecek satışlarını takip eden Beer Marketers' Insights (BMI), bira sevkiyatlarının 2023'ün ilk 9 ayında yüzde 5 oranında düştüğünü ve yılı 200 milyonun altında tamamlama eğiliminde olduğunu söyledi.

Bu, ülke nüfusunun bu süre zarfında yaklaşık yüzde 23 artmasına rağmen 1999'dan bu yana Amerika'daki en düşük bira tüketimi seviyesi oldu.

BMI'dan yapılan açıklamada, "54 yıldır yaptığımız sektör haberlerinde belki de en yıkıcı, en şok edici ve en derinden sarsıcı yıl 2023 oldu" dendi.

NBC News'e konuşan şirketin genel yayın yönetmeni David Steinman durumu daha kısa ve öz bir şekilde ifade etti:

Bira için zor bir yıldı.

En kötü etkilenen şirket, geçen yıl transseksüel influencer Dylan Mulvaney'le yaptığı reklam işbirliği nedeniyle muhafazakar bir boykotla karşı karşıya kalan Bud Light'ın üreticisi Anheuser Busch oldu.

Ancak düşüşün çoğu, Coors Light gibi Amerikan "premium" markalarının popülaritesinin azalması ve son 10 yıldaki meyve aromalı alkollü gazlı içecek dalgasının sona ermesi gibi uzun vadeli trendlerden kaynaklandı.

Ayrıca Amerikalılar genel olarak daha az alkol içiyor. Gallup'un 2021'de yaptığı bir anket, 2009'dan bu yana haftada ortalama içki sayısının 4,8'den 3,6'ya düştüğünü, herhangi bir zaman içki içtiklerini söyleyen katılımcıların oranının da yüzde 65'ten yüzde 50'ye gerilediğini ortaya koymuştu.

Bu durum özellikle gençler için geçerli görünüyor. 2002'yle 2018 arasında alkolden uzak durduğunu söyleyen üniversite öğrencilerinin sayısı yüzde 20'den yüzde 28'e yükselmiş.

Öte yandan The Wall Street Journal, birçok tüketicinin teneke kutulardaki kokteyller gibi diğer alkollü içecek türlerine ya da halen ABD'de her zamankinden daha fazla eyalette yasal olan esrara geçtiğini bildirdi.

Bira endüstrisinden Craig Purser'in Ekim ayında bir toptancılar kongresinde "Bu endüstri çapında 5. seviye alarm" (En yüksek yangın seviyesi -çn.) dediği bildirildi.

Bununla birlikte, Steinman'ın NBC'ye yaptığı açıklamada, artan fiyatlar ve tüketicilerin daha pahalı, genellikle ithal içeceklere yönelmesi sayesinde büyük bira üreticilerinin mali durumunun hâlâ iyi olduğunu söyledi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU