Doğumdan kısa süre sonra kanser olduğunu öğrenen Evre Başak Clarke, bebeğinin resimlerini çiziyor

Birleşik Krallık'ta yaşayan sanatçı için yardım kampanyası başlatıldı

Kampanya 26 Eylül'de başlatıldı (Instagram / @evrebasak)

Birleşik Krallık'ta bebeğini doğurduktan kısa bir süre sonra ileri derece kanser teşhisi alan sanatçı Evre Başak Clarke, tedavi masraflarını karşılamak için yardım kampanyası başlattı.

Buckinghamshire'da yaşayan Evre Başak Clarke ve Philip, yaklaşık bir yıl önce bebekleri Oscar'ı kucaklarına aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Evliliklerinin ikinci yılında, 19 Eylül 2023'te bağırsak ve karaciğer kanseri teşhisi konan 38 yaşındaki Evre B. Clarke, oğlunun bakımı ve kendisinin tedavisinden kaynaklanan masrafları karşılamak için GoFundMe aracılığıyla yardım kampanyası başlattı.

Zor aylar geçirdiklerini söyleyen Philip, GoFundMe aracılığıyla hedef olarak belirledikleri 50 bin sterlinin üstünde bağış topladıklarını belirtti.

Philip verilen desteğin, kendilerini mali açıdan rahatlattığını ifade etti.

Hayata sanatla tutunuyor

Öte yandan Evre B. Clarke, 16 Kasım'da ilk doğum gününü kutlayacak oğlunun dijital portrelerini, tedavi gördüğü hastanede çiziyor.

Eşinin çok güçlü olduğunu belirten Philip, "Evre şu anda yaptığı çalışmaları bir tür sanat terapisi olarak görüyor. Kanser hastasının gözünden hayatı, bütünüyle karamsar ve kasvetli olmayan şekilde göstermek istiyor. Oscar'ı resmederek hayatındaki iki tutkuyu bir araya getiriyor" dedi.

Philip, hem arkadaşlarından hem de tanımadığı insanlardan gelen destek mesajlarının ve mali katkıların çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Evre B. Clarke, Türkçe ve İngilizce yayımlanan yardım kampanyasının metninde masrafların nereye harcanacağını da ayrıntılı bir şekilde belirtti.


Independent Türkçe, Bucks Free Press, GoFundMe

DAHA FAZLA HABER OKU