Ünlü Stephen King uyarlaması 36 yıl sonra yeniden çekiliyor

Tecrübeli yapımcıdan heyecanlandıran açıklama

Filmde Schwarzenegger'ın yanı sıra María Conchita Alonso, Richard Dawson, Yaphet Kotto ve Jesse Ventura rol almıştı (TriStar)

Arnold Schwarzenegger'ın başrolünü oynadığı 1987 yapımı Koşan Adam (The Running Man), Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

King, 1982 tarihli kitabını Richard Bachman takma adıyla yayımlamıştı. Kitap, suçluların hükümet affı kazanmak için hayatları pahasına mücadele etmek zorunda kaldıkları bir yarışma programını konu alıyordu. 

Paul Michael Glaser'in yönettiği film, çok ses getirmese de hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin beğenisini kazanmıştı. 

Paramount, 2021'de filmin yeniden çevrileceğini açıklamıştı. Scott Pilgrim'in yönetmeni Edgar Wright'ın dümende alacağı ve Michael Bacall'ın senaryoyu kaleme alacağı duyurulmuştu. 

Yeniden çevrimin yapımcılığını Simon Kinberg, Audrey Chon ve Nira Park'ın üstleneceği de açıklanmıştı.

Yönetmeni övüp iyi haberi verdi

SlashFilm, son 20 yılın en büyük Hollywood yapımcılarından biri olan Simon Kinberg'le bilimkurgu dizisi Invasion'ın yeni sezonuyle ilgili bir röportaj yaptı. SlashFilm'den Ryan Scott, Kinberg'e Koşan Adam'la ilgili son gelişmeleri de sordu.

Kinberg, Edgar Wright'la işbirliği konusundaki heyecanını paylaştı ve "Üzerinde aktif olarak çalışıyoruz" dedi.

"En sevdiğim yönetmenlerden"

50 yaşındaki yapımcı, "Belli ki bir sinefil" dediği Wright'tan övgüyle bahsetti ve "Tüm zamanların en sevdiğim yönetmenlerinden. Ve en sevdiğim insanlardan biri, harika bir adam" ifadelerini kullandı. 

Üzerinde aktif olarak çalışıyoruz. Michael Bacall'la senaryo üzerinde çalışıyor. Ve umudumuz, şansımız yaver gider ve diğer her şey de yolunda ilerlerse, Edgar'ın belki de gelecek yıl yönetebileceği bir filmin ortaya çıkması.

King uyarlamalarına büyük ilgi

Koşan Adam'ın yeniden çevrimi, Stephen King uyarlamaları için son derece verimli bir döneme denk geliyor. 

2017 yapımı O (It) ve 2019 yapımı O: Bölüm 2 (It: Chapter Two) gösterime girdiklerinde yılın en yüksek gişe hasılatı elde eden filmleri arasında yer almıştı. 

Bu başarı, King'in eski eserlerine yönelik ilginin devam ettiğini de gösteriyor. 

The Boogeyman, Doktor Uyku (Doctor Sleep), Oyun (Gerald's Game) ve Hayvan Mezarlığı (Pet Sematary) gibi diğer King uyarlamaları da son 5 yılda eleştirel beğeni toplayarak gişede de başarılı olmuştu.


Independent Türkçe, SlashFilm, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU