Londra Polisi, Filistin yanlısı eylemde paraşütçü fotoğrafı taşıyanları arıyor

İnternette paylaşılan fotoğrafta, Hamas'ın ölümcül terör saldırılarında kullandığı paraşütleri anımsatan bir fotoğraf, protesto yürüyüşüne katılan iki kadının sırtına bantlanmış olarak görülüyor

Polis, konuşmak istediği iki kadının bu fotoğrafını yayımladı (Metropolitan Polisi)

Polis, cumartesi günü Londra'da düzenlenen Filistin yanlısı yürüyüşte paraşütçülerin fotoğraflarını taşırken görülen iki kadını bulmak istiyor.

Başkentteki gösteriye katılan binlerce kişi, İsrail ordusunun şeridi bombalaması nedeniyle Gazze'de mahsur kalan Filistinlilerle dayanışma için yürüdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Etkinliğe katılan iki kişinin omuzlarına paraşütçülerin fotoğrafını bantlamasının ortaya çıkmasıyla bu kişilerin fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaşıldı.

Geçen hafta sonu İsrail'de sivillere yönelik düzenlenen ve 1300 kişinin ölümüne yol açan ölümcül saldırıda Hamas teröristleri paraşütler kullanmıştı.

Asayiş suçunu soruşturan Metropolitan Polisi, kimliklerinin tespit edilebilmesi umuduyla şimdi iki kadının fotoğrafını yayımladı.

Ölümcül terör saldırılarından bu yana, paraşütçülerin görüntüleri internetteki mimlerde ve Filistin yanlısı etkinlikler düzenleyen afişlerde kullanılıyor.

Siyahların Hayatları Önemlidir Şikago, bu hafta "Özgür Filistin" mesajıyla bir paraşütçünün fotoğrafını paylaştıktan sonra özür dilemek zorunda kaldı.

Kuruluş, 10 Ekim'de attığı tweet'te şunları söyledi:

Dün gurur duymadığımız [mesajlar] paylaştık. Filistin'in ve özgür yaşamak için ne gerekiyorsa yapacak kişilerin yanındayız. Kalplerimiz yaslı annelerle, bebekleri enkaz altından kurtaranlarla ve tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalanlarla birlikte.

 

Hamas, İsrail'deki bir elektronik müzik etkinliğine teröristleri paraşütlerle gönderdi ve orada sivilleri katlettiler, bu yüzden Filistin yanlısı gösterilerde kıyafetlerinize paraşütçülerin fotoğraflarını bantlamak önemli.


Cumartesi günü Manchester, Liverpool ve Edinburgh'da da Filistin yanlısı yürüyüşler düzenlendi.

Londra'daki gösteri sırasında 4'ü Ceza Adaleti ve Kamu Düzeni Yasasını ihlalden, ikisi asayiş suçlarından ve biri de cezai hasardan olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı.

Polis, akşam saatlerinde Trafalgar Meydanı'nda küçük çaplı kargaşalar yaşandığını ve 9 polis memurunun hafif yaralanmalar nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Yetkililer şu anda başka suç teşkil eden eylemler olup olmadığını araştırmak üzere protesto ve sonrasına ilişkin görüntüleri ve diğer materyalleri inceliyor.

Metropolitan Polisi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bir asayiş suçunu soruşturan görevliler dünkü protestolara katılan 2 kadının kimliğini tespit etmek istiyor. Şu anda elimizde sadece kırmızılı kadının 'önden' çekilmiş bir fotoğrafı var.

Bu kadınlardan ya da kimliklerini bilenlerden 101 ya da @MetCC, ref 3077/15oct üzerinden memurlarla irtibata geçmelerini rica ediyoruz.

 

Filistin yanlısı protestolar
Birleşik Krallık genelinde Filistin halkını desteklemek için büyük kalabalıklar toplandı (AP)

 

Geçen hafta sonundan bu yana Metropolitan Polisi'ne bildirilen hem Yahudi düşmanlığı hem de İslamofobi olaylarında artış yaşandı. Polis, İsrail-Hamas çatışmasının kışkırttığı gerilimlerle başa çıkmak için sokaktaki mevcudiyetini artırdı.

Cumartesi günkü protestolar öncesinde Emniyet Müdürü Yardımcısı Laurence Taylor şunları söyledi:

Bağımsız ve tarafsız bir teşkilat olarak rolümüz, yasal protesto hakkıyla Londralılara yönelik olası aksaklıkları dengelemektir.

İnsanların şiddeti veya nefreti kışkırtma hakkı yok. Yasaklı örgütlere destek vermenin yasadışı olduğu hakkındaki kanun açık.

Hamas ya da yasaklanmış başka bir terör örgütünü destekleyen bayrak taşıyan herkes gözaltına alınacak.

Terörizmin ya da ölümün övülmesine ya da şiddeti teşvik eden hiç kimseye müsamaha göstermeyeceğiz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU