Senatör Fetterman, ABD'nin "en parlak zihinlerinin" Kongre'de olmadığını söyledi

Fetterman, "Sadece herkesin Kongre'nin aslında ne kadar işlevsiz olduğunu anlamasını istiyorum" dedi

(Reuters)

Senatör John Fetterman çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Kongre'ye "en iyi ve en parlaklarını göndermediğini" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CBS kanalındaki The Late Show'a katılan Fetterman, Stephen Colbert'a "Bazen buradaki yönetime yön veren kararları bu kişilerin aldıklarına kelimenin tam anlamıyla inanamıyorsunuz. Aslında bu korkutucu" dedi.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında hükümetin gelecek ayın ortasına kadar fonlanması için yapılan ve Meclis Başkanı Kevin McCarthy'nin görevden alınmasına neden olan son dakika anlaşması hakkında Fetterman "Yönetim neredeyse kapanmadan önce, yani, birkaç saat kala oldu" dedi.

Ofisimdeydim ve sonunda Temsilciler Meclisi'nden geldiler. Ve 'Tamam, pekala, bu Senato'da oybirliğiyle olmalı' falan diyorlardı. Ve 99 kişiden birimiz bile hayır deseydik tüm yönetim kapanacaktı.

Fetterman "Bu tür bir gücün tek bir kişinin eline geçmesi işte bu kadar tehlikeli çünkü Fox'ta puan toplamak için yönetimi kapatmaya hazır, çok daha az yetenekli türden kişiler var" diye belirtti.

Cumhuriyetçi Parti'nin yeni Temsilciler Meclisi Başkanı bulmakta hiç bitmeyecekmiş gibi görünen mücadelesinin ortasında Colbert, üst meclis üyelerinin "şu anda yönetimin en işlevsiz parçası olmadıkları için kendilerini epey iyi hissedip hissetmediklerini" sordu.

Fetterman, "Bu gerçekten düşük bir çıta" dedi.

Sadece herkesin Kongre'nin aslında ne kadar işlevsiz olduğunu fark etmesini istiyorum.

Ve insanlara hep endişelenmemelerini söylerim, lütfen endişelenmeyin. Düşündüğünüzden çok daha kötü.

 


Fetterman, bu yorumlarını, Çoğunluk Lideri Steve Scalise'in (LA Temsilcisi) 221 üyeden 217'sinin oyunu alamaması üzerine Temsilciler Meclisi üyesi Jim Jordan'ın (Ohio Temsilcisi) bir kez daha Temsilciler Meclisi Başkanlığı yarışına geri döndüğü sırada yaptı.

Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı, yakın zamanda yapılan Cumhuriyetçi Parti içi oylamada çoğunluk liderinin 113 oyuna karşılık 99 oy alarak Scalise'e karşı kaybetmesinin ardından cuma günü ikinci adaylık girişimini açıkladı.

Cumhuriyetçi Parti çok küçük bir çoğunluğa sahip olduğundan, Jordan sadece 4 oy kaybedebilir ve aralarında Temsilciler Meclisi üyeleri Ann Wagner (Missouri Temsilcisi), Austin Scott (Georgia Temsilcisi) ve Don Bacon'ın (Nevada Temsilcisi) da bulunduğu, konferansın ılımlı kanadında yer alan bazı Cumhuriyetçiler Jordan'ı desteklemeyeceklerini açıkladı bile.

Axios'a konuşan Temsilciler Meclisi üyesi Mike Garcia (Kaliforniya Temsilcisi) "Bence onun da bir matematik sorunu olacak" derken, Temsilciler Meclisi üyesi Greg Murphy (Kuzey Carolina Temsilcisi) de Jordan'ın meclis başkanı olmasının "zor olacağını" söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU